Élőhely-fejlesztés a búzatábla szegélyében

Élőhely-fejlesztés a búzatábla szegélyében

Agrofórum Online

2020 tavaszán próbaként vetettek el egy tábla szegélyén vadföldkeveréket Milus Zoltán 110 hektáros gazdaságában. A tapasztalatok alapján a nagyjából 10 növényfajból álló, néhány méter széles sáv kedvez az apróvad-állománynak, eközben pedig segít a nagyvad által okozott károk csökkentésében. A kérdés persze adott: hogy tényleg megéri-e beáldozni a táblák szélét erre a célra.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A biointenzív gazdálkodás lehetőségei

07:49

A biointenzív gazdálkodás lehetőségei

2024. június 10. 12:40

Pécsbagota egy, sokak számára ismeretlen apró település Pécstől nem messze. Itt tevékenykedik Lévai Tamás, a Zöld Bagoly Farm gondolatának megálmodója, aki alig 1500 nm kiterjedésű telkén, köszönhetően kutatómunkájának és lelkesedésének, immár nagy mennyiségű, ökológiai, pontosabban biointenzív szemléletben termesztett zöldséget állít elő, melyekből a helyi kosárközösségek is részesedhetnek. Személye inspiráló lehet a vidéken tevékenykedni vágyók számára - is.

Ilyen volt az idei gyümölcsszezon - milyenek a jövőbeli kilátások?

2020. augusztus 27. 08:47

A 2020-as gyümölcstermesztési szezont talán minden eddiginél nagyobb bizonytalanság jellemezte. Ebben az ágazatban nem csak a koronavírus járvány okozott gondot. Az erős és sok napon át tartó tavaszi fagyok, majd a hosszú száraz időszak után a júniusban egyszerre lezúduló csapadék sok gyümölcsöt tönkretett idén. Vajon van még perspektíva az ágazatban? Merre kell a termelőknek fejlődni és van-e kereslet a magyar gyümölcsre?

No till, direktvetés? Esetleg mechanikus gyommentesítés? Megoldások a Lemkentől

4:00

No till, direktvetés? Esetleg mechanikus gyommentesítés? Megoldások a Lemkentől

2023. december 11. 08:40

A 2023-as Agritechnica nemzetközi agrárgépészeti szakkiállítás kiállítója volt a Lemken is. Mint minden gyártó, amely nem vett részt az előző kiállításon, úgy a Lemken is az elmúlt négy év újdonságait tárta az érdeklődők elé. A sekélyművelés munkagépein keresztül, a jövő fejlesztéseinek gerincét képező autonóm fejlesztésekig számos megoldás színezte a gyártó standját.

A szárbontás jótékony hatásai – a Natur Agro javaslataival

2023. március 20. 16:45

A tavalyi év nem volt könnyű az ország nyugati felében sem. Tóth Szabolcs lovászpatonai, főleg szántóföldi növénytermesztést folytató családi gazdaságában a talajfókuszú szemlélet némiképp enyhítette az időjárás okozta kihívásokat. Területeiken évek óta forgatás nélküli gazdálkodást folytatnak, illetve brojlercsirke tartásból származó trágyát rendszeresen juttatnak ki gazdaságukba.

Mulcsozó robot, John Deere terepjáró és favágó verseny a vadászok legnagyobb seregszemléjén

03:50

Mulcsozó robot, John Deere terepjáró és favágó verseny a vadászok legnagyobb seregszemléjén

2019. február 16. 06:14

Látványos favágó verseny... terepjárók és vadászpuskák... kapitális trófeák... szebbnél szebb preparátumok... A 2019-es FeHova - Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás ezúttal nagy sikerrel zárult, a HUNGEXPO területén mintegy 55 ezer látogató volt kíváncsi a több mint 270 kiállító ajánlataira, termékeire, és a rengeteg programra, ami négy napos rendezvényt kísérte.