2016. október 18.
Fenntarthatóság kell az élelmiszerellátó rendszerekben és a kistermelőknél. Mégpedig azért, mert a mezőgazdaság egyre inkább növeli a káros, üvegházhatású gázok kibocsátását.
2016. október 6.
Hiába a kedvező gabona ár, a cukor és a tejtermékek drágulása dominál a FAO élelmiszerár-indexben.
2016. szeptember 27.
Az ENSZ FAO által szervezett egyhetes magyarországi tanulmányút során az integrált növényvédelem újszerű módszereivel ismerkedhetnek a külföldi szakértők.
2015. november 25.
A FAO és a WHO frissítette a törvényi szabályozásra és címkézésre vonatkozó ajánlásait.
2015. július 2.
A fejlődő országokban élők számíthatnak a népességszám, a jövedelemszint, az élelmiszer-fogyasztás és a városiasodás mértékének növekedésére, ami kihat majd a táplálkozási szokásokra is.
2014. december 5.
Felhívja a figyelmet a tudatos és fenntartható talajművelés és tápanyag-gazdálkodás, a nemzetközi összefogás fontosságára.