Väderstad innovációk X. – SeedEye precíziós rendszer

Väderstad innovációk X. – SeedEye precíziós rendszer

Agrofórum Online

A Väderstad SeedEye egy precíziós magszámláló rendszer, amely elnyerte a Machine of the Year 2016 díjat.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

4 dolog, amit még nem tudtál a Lemken Juwel ekékről - II. rész

2021. július 20. 08:01

Fontos információk a Lemken Juwel 10 ekékről, amikről lehet, hogy még nem is hallottál. Nézd meg videónkat, és válassz belátásod szerint.

Mi lehet a talaj mélyén?

2020. október 8. 11:15

Nem könnyű, de érdemes belenézni földterületeink mélyebb rétegeibe. Erre hívták fel a figyelmet szakemberek a Bábolnai Gazdanapok alkalmával, ahol egy interaktív talajszelvényben mutatták be a termelőknek, milyen típusú talajművelő eszköz milyen hatást gyakorol a talajokra.

Az ültetvényeket érintő 2020-as problémák - Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 3. rész

2021. február 16. 14:31

Biztatóan indult a tavasz, korán kitavaszodott, beindultak a növények. Viszont sajnos beütöttek a tavaszi fagyok, melyek a gyümölcsök nagy részét elvitték. Ennek ellenére a gyümölcsösöket permetezni kellett, nem termő évben is védeni kell fáinkat.

Öntözés és tripsz elleni védelem a derecskei hagymában

2020. augusztus 10. 19:59

Debrecen közelében, Derecske határában a hagyományos kultúrák és a konzervipari zöldségnövények mellett mintegy 25 hektáron termesztenek vöröshagymát a Héka Kft. területein - őszi és tavaszi vetésűt egyaránt. Az intenzív technológia részeként nagy hangsúlyt fektetnek többek között az öntözésre, ahogy a precíz, hatékony és megbízható növényvédelemre is. A rovarkártevők közül a legnagyobb kihívást a dohánytripszek jelentik, amelyek ellen az FMC-Agro Benevia rovarölő szere vált be.

Teltebb fürtök, nagyobb szőlőszemek, dúsabb lombozat

2020. augusztus 31. 07:21

A 7 hektáron az Alföldön szőlőt termesztő László Géza két éve ismerkedett meg a Seedplus egyik termékével, a NUTRIGREEN AD-vel, ami azonnal elérhető aminosav formájában biztosít szerves nitrogént a növényeknek. Bár az elején szkeptikus volt, az akkori 1,5 hektáros teszt annyira meggyőzte, hogy tavaly már mind a 7 hektáron alkalmazta a készítményt.

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során

5:15

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során

2023. június 28. 12:17

A növények lombfakadása, az intenzív csapadékos időjárás és a kártevők, valamint kórokozók fejlődése szempontjából kedvező hőmérsékleti körülmények rövid időn belül szükségessé tehetik a növényvédelmi kezeléseket.

Nem a célokkal, hanem a módszerekkel van probléma

2020. október 12. 07:22

A növényvédelem helyzetét folyamatos kétségek közt tartja az EU, gyors és sokszor indokolatlan hatóanyag-kivonási döntéseivel. E mellé idén tavasszal berobbant a koronavírus-járvány, ami kaotikus szezonkezdést okozott mind a növényvédőszer-gyártók, mind a kereskedők és termelők oldalán. A Növényvédelmi Szövetség képviseli a Magyarországon bejegyzett növényvédőszer-gyártó cégek, illetve képviseleteik szakmai érdekeit, ezért kértük a kialakult helyzet elemzésére az NSZ ügyvezető igazgatóját, Szalkai Gábort.

TIGRA® – gombával a gombák ellen

2021. február 3. 10:09

Azokon a területeken, ahol a vetésforgóban sűrűn szerepel az őszi káposztarepce, napraforgó, és a szója, meghatározó problémát jelent a fehérpenészes rothadás (Sclerotinia sclerotiorum) kórokozója.