2024. november 14.
A növényi eredetű fehérjeforrások minőségének vizsgálatakor fontos figyelembe venni a fehérje biológiai hozzáférhetőségét és aminosav-összetételét is.
2024. március 20.
A legfenntarthatóbban előállítható állati fehérjeforrás lehet egy új tanulmány szerint a pitonhús, amelynek íze a csirkééhez hasonlít.
2022. október 11.
Az algák szárazföldi termesztése válasz lehet a jövő humánélelmezési kérdéseire, miközben az élelmiszeralapanyag-előállítás környezeti fenntarthatóságát is javítaná.
2022. május 31.
A kutatók új, a fenntartható és körforgásos gazdálkodásba beilleszthető fehérjeforrások feltárásán fáradoznak.
2021. július 27.
A burgonyafehérje egy új növényi eredetű fehérjetermék, amely a burgonyakeményítő gyártása során keletkező melléktermékből állítható elő, így kedvező fenntarthatósági paraméterekkel rendelkezik.
2018. október 20.
A mai nagy genetikai képességű állatok keveréktakarmányainak egyik fontos komponense a fehérjeforrás. A világ legtöbb országára – így Magyarországra is – jellemző, hogy nem képesek a fehérjetakarmány szükségletet saját termelésből fedezni. A probléma lehetséges megoldásának tűnik: a rovarok takarmányozási célú felhasználása.
2018. február 26.
Napjainkban egyre nő az igény a gazdasági állatok takarmányozásában az alternatív fehérjeforrások felhasználása iránt a hagyományos fehérjeforrások kiváltására.