Címke: Fehérjeforrás

fehérjeforrás

Szakcikkek / Növénytermesztés

A kalászosok helye a növényi fehérjeforrások között

2024. november 14.

A növényi eredetű fehérjeforrások minőségének vizsgálatakor fontos figyelembe venni a fehérje biológiai hozzáférhetőségét és aminosav-összetételét is.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Döbbenetes húsforrással kísérleteznek, ehhez azért gyomor kellene

2024. március 20.

A legfenntarthatóbban előállítható állati fehérjeforrás lehet egy új tanulmány szerint a pitonhús, amelynek íze a csirkééhez hasonlít.

Agrárhírek / Agrárközélet

Alga lehet a jövő fehérjeforrása

2022. október 11.

Az algák szárazföldi termesztése válasz lehet a jövő humánélelmezési kérdéseire, miközben az élelmiszeralapanyag-előállítás környezeti fenntarthatóságát is javítaná.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Paradicsomlevél, gomba és rovar, mint fehérjeforrás?

2022. május 31.

A kutatók új, a fenntartható és körforgásos gazdálkodásba beilleszthető fehérjeforrások feltárásán fáradoznak.

Agrárhírek / Életmód

Burgonyafehérje mint alternatíva

2021. július 27.

A burgonyafehérje egy új növényi eredetű fehérjetermék, amely a burgonyakeményítő gyártása során keletkező melléktermékből állítható elő, így kedvező fenntarthatósági paraméterekkel rendelkezik.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Nem hordunk össze tücsköt, bogarat! - Nagy lehetőség rejlik a rovarfarmok létesítésében

2018. október 20.

A mai nagy genetikai képességű állatok keveréktakarmányainak egyik fontos komponense a fehérjeforrás. A világ legtöbb országára – így Magyarországra is – jellemző, hogy nem képesek a fehérjetakarmány szükségletet saját termelésből fedezni. A probléma lehetséges megoldásának tűnik: a rovarok takarmányozási célú felhasználása.

Agrárhírek / Agrárközélet

Bővülő lehetőségek a rovarok felhasználhatóságában

2018. február 26.

Napjainkban egyre nő az igény a gazdasági állatok takarmányozásában az alternatív fehérjeforrások felhasználása iránt a hagyományos fehérjeforrások kiváltására.