Milyen mélyre és mikor vessük az őszi kalászosokat? – Isterra fajtabemutató Kaposváron

Milyen mélyre és mikor vessük az őszi kalászosokat? – Isterra fajtabemutató Kaposváron

Agrofórum Online

Cellule, Basilio, Frenetic... Csak néhány rendkívül népszerű búzafajta, ami helyet kapott az ISTERRA Magyarország kaposvári kísérleti parcellájában, ahol június közepén a hagyományos kalászos bemutató mellett egy technológiai tesztsorozattal is várták a termelőket.

A cél, hogy a gazdálkodók képet kaphassanak arról, az adott fajták milyen módszerekkel termeszthetők a legeredményesebben – mind mennyiségi mind minőségi szempontból.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hatékony megoldás cseresznyelégy ellen a Kujáni tanyán

2021. augusztus 30. 10:27

A gyümölcsteremlők számára nagy kihívást jelent a cseresznyelégy elleni küzdelem, hiszen a legtöbb hatékony módszer nem elégít ki minden igényt. A piretroidok például a hasznos rovarokat sem kímélik. Az FMC Exirel SE rovarölő permetezőszere azonban erre is megoldást jelent. A kecskemét melletti Kujáni Tanya 6 hektáros meggyültetvényében az első tapasztalatok kiválóak.

Szőlőkombájn vagy kézi szüret? - Ebből lesz a Mészáros Pál Borház Merlot bora Szekszárdon

03:02

Szőlőkombájn vagy kézi szüret? - Ebből lesz a Mészáros Pál Borház Merlot bora Szekszárdon

2019. október 27. 06:29

Lassan véget ér a szüret a hazai borvidékeken, a szekszári Baranya-völgy dűlőben is az utolsó bogyók kerültek a tárolókba, ezúttal a 2019-es évjáratú Merlot adott munkát embernek és gépnek egyaránt.

Gyümölcsfák növényvédelme

2020. április 28. 08:43

Ebben a vegetációs szakaszban több kórokozó is megfertőzheti a fáinkat, ezért fontos a megelőzésen túl a pontos időben történő kezelés is.

Agrofórum metszésiskola - Kajszi kompakt váza fenntartó metszés

07:30

Agrofórum metszésiskola - Kajszi kompakt váza fenntartó metszés

2019. március 19. 09:08

Hogyan kell megmetszeni tavasszal a kajszi fát, hogy bő termésünk legyen? Az Agrofórum metszésiskolája hasznos tippeket ad dr. Szalay László közreműködésével. A kajszi kompakt váza formájának fenntartó metszése szakszerűen.

Rekordot döntött a madármérgezés

2021. szeptember 28. 03:58

Gyönyörű az őszi táj a Pest megyei Tura határában. Nagy erőkkel folynak a mezőgazdasági munkák, a rétek virágba borultak. A helyi ökoszisztémát azonban elképesztő mértékű kár érte az elmúlt hetekben.

Így védhetjük meg a cseresznyét!

2020. április 30. 15:37

A csonthéjasok virágzása után a következő kritikus időszak a termésnövekedés kezdetén jön el, amikor aktuálisan a cseresznyelégy elleni védekezés kerül a középpontba. Nem csak az ültetvényekben jelent nagy kárt ennek a kártevőnek a megjelenése, de a kiskerttulajdonosoknak is permetezőt kell ragadniuk, ha nem akarnak kukacos gyümölcsöt enni. Növényvédelmi vlogsorozatunk soron következő részében ez ellen mondjuk el a lehetséges megoldásokat.