Címke: Foszfor

foszfor

Agrárhírek / Agrárközélet

Világszerte csökken a talaj foszfortartalma az erózió miatt

2020. november 1.

Egy tanulmány szerint a mezőgazdaságban a globális foszforvesztés több mint 50 százaléka a talaj eróziójának tudható be.

Szakcikkek / Zöldség

Támrendszeres konzervuborka termesztése III. - Tápanyagellátás

2020. május 17.

Az uborka – más zöldségfélékhez, pl. paprika vagy paradicsomhoz hasonlítva – sok nitrogént és valamivel kevesebb káliumot, továbbá egészen kevés foszfort igényel.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Új foszforstratégia, levélen keresztül

2020. március 30.

Foszforból egy kis idejű, átmeneti hiány is zavarokat okoz a növény fejlődésében.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Ültetvények tápanyagellátásának gyakorlati szempontjai

2020. február 9.

Milyen fő szempontokat kell néznünk az ültetvények tápanyagellátásának tervezése során? Cikkünkben erre a kérdésre szeretnénk választ adni.

Szaktanácsadás

Milyen műtrágyát érdemes kijuttatni ősszel a gyümölcsfákra?

2019. november 12.

T. Zoltán kérdése: Milyen műtrágyát érdemes kijuttatnom ősszel a kertemben található gyümölcsfák számára?

Szakcikkek / Növényvédelem

A repce őszi fejlődésének veszélyei

2019. október 27.

A repce korai vetése esetén a gazdálkodók mesterségesen megnyújtják a repce vegetációs időszakának őszi szakaszát. Ennek eredményeként hatalmas, akár 13-17 levéllel rendelkező repcenövények állománya alakulhat ki.

Szakcikkek / Zöldség

Mikor fejtrágyázzuk zöldségnövényeinket?

2019. június 9.

Szakcikkünk a trágyázás időzítésének és a tápanyagok megosztásának fontosságát ismerteti a szabadföldi zöldségtermesztésben.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Kényes, de meghálálja a törődést a burgonya

2019. április 27.

A sikeres növénytermesztés minden esetben a jól megfontolt fajtaválasztással indul. Nincs ez másképp a burgonyánál sem.

Szakcikkek / Gyümölcs

Az alma tápanyag-utánpótlása

Legkedveltebb gyümölcsünk tápanyag-utánpótlása nemcsak a növény egészsége miatt fontos, így érhetünk el megfelelő fizikai tulajdonságokat a gyümölcsnél, jó ízt és eltarthatóságot is.