Címke: Füstölés

füstölés

Szakcikkek / Gyümölcs

Fagyvédelem a gyümölcstermesztésben, I.

2024. április 11.

A XXI. században egyre gyakoribbá váló tavaszi fagyok jelentősen megkeserítik mind a gyümölcstermesztő vállalkozók, mind a hobbikertészek életét. Szerte a világon ez az abiotikus időjárási tényező okoz évjárattól függően több milliárd forintos károkat.

Szakcikkek / Életmód

Illóolajok a szúnyogok ellen, akár a kertben is!

2022. június 29.

Az illóolajokat gyakran használom a kertben, lassan 10 éve kísérletezem az alkalmazásukkal, így a szúnyogok ellen is bátran próbálkozom.

Szakcikkek / Életmód

Tartósítás konzervek és hűtőberendezések nélkül

2021. március 27.

Az élelmiszer tartósításának a kialakulása egyidősnek tekinthető az emberiség történetével. Hagyományos értelemben véve az „ősi” tartósító eljárások közé sorolhatjuk a szárítást, az aszalást, a besűrítést, a füstölést, a sózást, a savanyítást, az erjesztést vagy akár a természetes hűtést is.

Szakcikkek / Gyümölcs

Jönnek az éjszakai fagyok – így lehet védekezni a gyümölcsösökben

2021. március 4.

Sajnos a következő időszakban országosan is fagyos, fagyveszélyes éjszakákat mutatnak az előrejelzések, viszont vannak már bimbózó, virágzó gyümölcsfajták az országban. Korai kajszik, korai cseresznye fajták már károsodhatnak a huzamosabb ideig fennálló mínuszok miatt. Ellenben vannak jól bevált technikák a fagyvédelemre, amelyekkel külön-külön vagy együttes alkalmazásukkal csökkenthető a fagykár mértéke.