Címke: Fűszerpaprika

fűszerpaprika

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A benne lévő paprika erősségét jelző zacskókat forgalmaz egy cég

2024. május 29.

Senki sem szereti a túl erős meglepetéseket. Ezek elkerülésére tünteti fel egy cég a parikászacskókon a termék csípősségének mértékét.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Elősegítik a jalapeno és csípős fűszerpaprika magyarországi termesztését

2024. március 6.

Közel 150 termelő volt kíváncsi a B.W.A. Kft. szakmai rendezvényére 2024. február 22-én, Hajóson. Az idei évtől Peppertech EDU néven futó fórum tartalmában szakmaibbá vált.

Szakcikkek / Zöldség

Intenzíven termesztett fűszerpaprika tápanyagellátása, II.

2024. január 22.

A tápanyagok-megválasztása, megosztása, kijuttatása, a tápanyagellátás időzítése, valamint a bemunkálás egymással szorosan összefüggő elemei a trágyázási rendszernek, mint ahogy maga a tápanyag-utánpótlás is szerves része a termesztéstechnológiának.

Szakcikkek / Zöldség

Intenzíven termesztett fűszerpaprika tápanyagellátása, I.

2024. január 19.

Az elmúlt két évtizedben kertészek és kereskedők a fűszerpaprika-termesztés válságáról beszélnek, aminek alapját a termőfelület drasztikus visszaesése, és a hasonló tendenciát mutató őrlemény mennyiségének csökkenése indokolta.

Szaktanácsadás

Érdemes helyrevetéssel termeszteni a fűszerpaprikát?

2024. január 1.

Ugyan még tél van, de készülök a tavaszi magvetésre, palántanevelésre. Érdemes-e helyrevetéssel nevelni a fűszerpaprikát? Melyik a jobb: a palántázásos vagy a helyrevetési módszer? Csak kertbe, saját fogyasztásra, szükségletre tervezem a termesztését.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Nincs jó formában a magyar őrölt fűszerpaprika, kétszer annyi a behozatalunk, mint a kivitel

2023. szeptember 22.

A magyar prémium minőségű őrölt fűszerpaprika külföldön is keresett termék. Bár a klímaváltozás, a növekvő termelési költségek kihívást jelentenek, a hatékonyabb technológiai megoldások, nagyobb szervezettség, erősebb marketing révén erősödhet az ágazat – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Siránkozással nem versenyezhetnek a magyar fűszerpaprika-termelők

2023. szeptember 10.

A magyar fűszerpaprika-termelőknek akkor van esélyük kiváló minőségű termékeikkel a piacon maradni, ha megkülönböztetik magukat az előállítási költségeik miatt árban kedvezőbb, de minőségben gyengébb, az európai uniós piacon komoly versenytársként megjelenő tömegárutól.

Szaktanácsadás

Mikor szedhető le a fűszerpaprika termése?

2023. augusztus 30.

Idén először ültettem kertembe fűszerpaprikát. Mikor szedhetők le a termései?

Agrárhírek / Agrárközélet

Agrár Hungarikum szakmai kerekasztal-beszélgetés: Hogyan tovább fűszerpaprika-termesztés?

2022. szeptember 13.

A fűszerpaprika, mint hungarikum különösen fontos a kalocsaiak számára, nem véletlenül van speciális vetőmag- és szárítási költségtámogatás hozzá, de az elmúlt években kiírt kertészeti pályázatok jelenthetik a legnagyobb segítséget a technológiai megújuláshoz.