Címke: Gasztronómia

gasztronómia

Szakcikkek / Zöldség

Felfutóban a mikrozöldek (microgreens) termesztése

2019. január 31.

Újabban mind több, nívósabb étteremben, de igényes háziasszonyok felkínálta ételek díszítésében is egyre gyakrabban tűnnek szemünkbe apró, pár centiméteres zöldségek. Az étvágygerjesztő látvány mellett nem is gondolunk arra, hogy ezek a parányi „növénydíszek” gazdag beltartalmi értéküknek köszönhetően szinte vitaminbombának számítanak.

Program

Helyszín:

Túrkeve Termál- és Élményfürdő mellett található kemping
5420 Túrkeve, Kuthen király u. 11.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Majonéz: egy kis kémia a konyhában

2018. december 22.

A majonéz olajból, tojásból, ecetből vagy citromléből áll, mégsem válik szét alkotórészeire, ennek titka pedig a tojássárgája „kémiájában” rejlik.