2024. október 17.
A géntechnológiával módosított növényekre vonatkozó engedélyek és meghosszabbított engedélyek tíz évig érvényesek.
2023. szeptember 25.
A közösségi média szinte minden felületét elárasztotta az a videó, amelyen bemutatják, hogyan viselkedik egy organikusan termesztett paradicsom(szelet), ha sós vízbe teszik, és hogyan viselkedik a GMO paradicsom. Az eredmény sokkoló!
2023. augusztus 17.
Egy új kutatás szerint a növények az úgynevezett laterális géntranszfer révén géneket vesznek át a szomszédaiktól.
2023. augusztus 14.
A Norfolk Plant Sciences (NPS) sikeresen lezárta az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósággal (FDA) folytatott konzultációt a magas antioxidáns tartalmú lila paradicsommal kapcsolatosan.
2023. július 14.
A génmódosítás helyett a génszerkesztés lett az új kulcsszó a növénytermesztésben. Az Európai Unió utóbbival megengedőbbnek tűnik, a magyar álláspont azonban változatlanul szigorú.
2023. július 10.
Alaposan ráijesztett Európára a tavalyi nyár, az aszályok, a hatalmas termésveszteségek és a kiszáradt folyók stratégiaváltásra késztethetik az élelmiszertermelés területén. Elérkezhet a génszerkesztett növények ideje.
2023. március 10.
Az argentin biotechnológiai vállalat, a Bioceres a szárazságot jobban tűrő, géntechnológiával módosított búza kifejlesztésével felboríthatja a status quót.
2020. szeptember 18.
A GMO-mentes élelmiszerekért dolgozó civil szervezetek csoportja és egy élelmiszerkereskedelmi vállalat jelentette be a világon az első olyan molekuláris (qPCR) módszer kifejlesztését és közzétételét, amely alkalmas génszerkesztéssel létrehozott haszonnövény kimutatására.
2020. január 6.
A génmódosított rizst már korábban engedélyezték az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon, de ennek nem volt különösebb gyakorlati jelentősége, hiszen nem valószínű, hogy ezek az országok valóban nagyüzemben termeszteni és fogyasztani fogják.