Jövedelmezőség műholdfelvételekkel, talajvizsgálatokkal és időjárás-adatokkal – Jó Gazda Program

Jövedelmezőség műholdfelvételekkel, talajvizsgálatokkal és időjárás-adatokkal – Jó Gazda Program

Agrofórum Online

A Jó Gazda Program már nem ismeretlen a hazai gazdálkodók számára.

A Dr. Szabó Agrokémia Kft. komplex szántóföldi növénytermesztési szolgáltatása a precíziós gazdálkodási rendszer eszköztárára épül, de azoknak is tudnak megoldásokat ajánlani, akik ezzel nem rendelkeznek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

"Óriási rizikó a gabonatermesztés" - Így aratták le az őszi búzát Tolnában

06:27

"Óriási rizikó a gabonatermesztés" - Így aratták le az őszi búzát Tolnában

2019. július 18. 10:52

Július elején felzúgtak a kombájnok a Duna árterében is. Tallós Attila Fadd, Gerjen, Dombori és Tolna térségében 1993 óta foglalkozik növénytermesztéssel. A 350 hektár saját, bérelt és szolgáltatott területen néhány nap alatt végeztek a kalászosok aratásával, amit nehezített, hogy az időben szinte teljesen összecsúszott a repce betakarításával. Az eredmények ebben az évben nem a legjobbak, bár az idei szezonhoz képest az őszi búza 7 tonna feletti termésátlaga komoly szakértelemről tesz tanúbizonyságot.

Élet a 7700-asok után - Bemutatjuk a Massey Ferguson 7S traktorszériát

2022. augusztus 24. 18:01

Már messziről vonzotta a szemet a Szentlőrinci Mezőgépnapokon a Massey Ferguson 7700-as traktorszériájának fekete NEXT különkiadású erőgépe. A Velox-Ker Kft. standján mégsem a már kifutó szériás típus állt a figyelem középpontjában, hanem annak utódja, a külsőleg teljesen megújult 7S modellcsalád egyik tagja. A neo-retro stílusú traktor motorháztetejét a klasszikus ezüstszablya mintázat díszíti, amivel harmonizálnak a szürkére festett fülkeoszlopok.

Mákvetés a bácsborsódi Hungarobiomed Kft.-nél

05:49

Mákvetés a bácsborsódi Hungarobiomed Kft.-nél

2019. március 8. 20:42

Az időjárásnak köszönhetően rendkívül korán a földbe kerültek a mák vetőmagok, március első hetére vélhetően az ország egész területén végeznek a munkával a gazdálkodók. 2019-ben várhatóan 4500-5000 hektáron láthatunk majd ipari mákot, ám a terv az, hogy néhány éven belül mindez a duplájára nőjön. A bácsborsódi Hungarobiomed Kft. ennek érdekében fogja össze a gazdálkodókat, fejleszti feldolgozókapacitását, és saját területén is több száz hektáron termeszt mákot, amit élelmezési és ipari célra értékesít.

Még mindig csak beszélünk a precíziós gazdálkodásról

2020. március 30. 10:31

Nincs más választás, csak az előre menekülés, a fejlesztés, a precíziós gazdálkodás gyakorlati bevezetése a gazdaságokba.

4 dolog, amit még nem tudtál a Lemken Juwel ekékről - II. rész

2021. július 20. 08:01

Fontos információk a Lemken Juwel 10 ekékről, amikről lehet, hogy még nem is hallottál. Nézd meg videónkat, és válassz belátásod szerint.

Rekordhozam a KWS Kukorica Termelési Versenyek történetében

05:00

Rekordhozam a KWS Kukorica Termelési Versenyek történetében

2019. január 25. 06:58

A KWS Magyarország Kft. 2015-ben indította útjára Szemes Kukorica és Silókukorica Termelési Versenyeit hagyományteremtő céllal. Az eredményeket a KWS téli partnertalálkozó rendezvényein hirdették ki. 2019. január 15-én, Zalakaroson, míg 2 nappal később Hajdúszoboszlón vehették át a díjazottak az oklevelüket és a nyereményüket. Összesen 17 díjat osztottak ki.

A szőlősorok biodiverzitásának növelése - Vetési tippek Tokajról

2021. június 14. 09:16

Számos előnye van a többkomponensű magkeverékek használatának a szőlőültetvények sorközeiben. A megfelelően összeállított növénykombinációk javítják a talaj szerkezetét, emelik annak humusztartalmát, jelentősen csökkentik az eróziót. Megfelelő alkalmazásukkal nem konkurálnak a szőlővel, a párolgást ugyanakkor minimálisra csökkentik, így a nedvességet végeredményben megőrzik a nap melegének kitett, meredek területeken is. Mindezek mellett a keverékek nagymértékben hozzájárulnak a terület biodiverzitásának védelméhez és fokozásához is. Ezen előnyök kiaknázásához viszont az első és legfontosabb lépés a helyes vetéstechnológia megválasztása és alkalmazása.