Címke: Gombaölő szer

gombaölő szer

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Mediterrán ciklonok is hozzák a rezisztens spórákat az olasz szőlővidékekről

2024. május 30.

Hazánkba gyakran olyan fertőző spórák érkeznek a mediterrán ciklonokkal, melyek az észak-olaszországi szőlővidékekről hozzák a gyakran bizonyos hatóanyagokra már rezisztens spórákat.

PR cikk / PR cikk

Biztos tudással a jelen és a jövő kihívásaival szemben

2024. április 25.

Az éghajlatváltozás komoly hatással van a mezőgazdaságra. Az időjárási szélsőségek, mint például a hosszú, aszályos periódusok kihívást jelentenek a termelők számára. Az enyhe telek következményeképp már kora tavasszal megindul kalászos kultúráinkban a károsító kórokozók felszaporodása, mely a gombaölő szeres védekezés átgondolására készteti a termelőket.

PR cikk / PR cikk

Rézkészítmények a növényvédelemben

2024. április 2.

Ha a növényvédelem történetében tekintünk vissza, az egyik legrégebben ismert és alkalmazott hatóanyagcsoportot a réztartalmú szerek alkotják.

PR cikk / PR cikk

Támadnak a gombák a kalászosokban – hogyan védekezzünk?

2024. március 12.

A Nufarm széles hatású gombaölő szereivel hatékonyan vehetjük fel a harcot a gabonafélék kórokozóival szemben.

PR cikk / PR cikk

A KITE REVANS csomagja a kalászoskárosítók ellen!

2024. február 29.

A KITE Zrt. 2024-ben technológiai csomagajánlatban kínál gombaölő szert, rovarölő szert és biostimulátort a kalászosok védelmére. A csomagban található termékek egy komplex megoldást kínálnak a kalászos növények védelmére a tenyészidőszak fontos szakaszaiban. Nézzük meg részleteiben miként veszünk revansot a kalászoskárosítókon!

PR cikk / PR cikk

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között

2024. február 19.

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

Szaktanácsadás

Permetlé hullott az érő naspolyákra! Fogyasztható lesz még az idei termés?

2023. november 4.

A napokban lemosó permetezést alkalmaztam a gyümölcsfáimon házikertben. Réz-, kén- és olajtartalmú szert használtam. Sajnos későn eszméltem, hogy még nem szedtem le a naspolyát, de addigra már biztosan hullott az érő gyümölcsökre is permetlé. A kérdésem, hogy a történtek után fogyasztható lesz-e még az idei naspolya?

Szaktanácsadás

Miért alakultak ki apró fekete foltok a dísznapraforgón?

2023. november 2.

Dísznapraforgó növényeket neveltem, amiknek levelein szeptemberben apró fekete foltok nőttek, leveleik elszáradtak. A csatoltan küldött képen jól látszanak a tünetek. Mi okozta, lehet védekezni ellene?

Szakcikkek / Növényvédelem

Magyarország legnépszerűbb gombaölő szere elbúcsúzik – de hatása méltó utódjában velünk marad

2023. október 2.

Az Európai Bizottság a 2023. május 24-25-én megtartott SCoPAFF ülésen leadott szavazatok alapján a dimoxistrobin gombaölő hatóanyag felhasználási engedélye meghosszabbításának megtagadását javasolta.