Vetés és sorközművelés a legmagasabb szinten: Väderstad-újdonságok Mezőfalván

Vetés és sorközművelés a legmagasabb szinten: Väderstad-újdonságok Mezőfalván

Agrofórum Online

Hetedik alkalommal rendezték meg a NAK Szántóföldi Napokat és AgrárgépShow-t, amelynek a Fejér vármegyei Mezőfalva adott otthont június elején. A svéd Väderstad magyarországi képviselete gazdag ízelítővel szolgált gépkínálatából a bemutatón.

A Tempo szemenkénti vetőgépek függesztett változata különösen sok érdeklődőt vonzott.

Újdonságként szerepelt a Väderstad kínálatában az Extract sorközművelő kultivátor, ennek létjogosultságát a klímaváltozás, illetve a vegyszerhasználat európai uniós visszaszorítása indokolja. A gép a mechanikai gyomirtás hasznos eszköze.

Mezőfalván még nem láthatták a gazdák, de fontos Väderstad-újdonság a napokban bemutatott Carrier 925 rövidtárcsa új változata. A három sorban elhelyezett, egyedülálló CrossCutter Disc tárcsával rendelkező gép fontos lépés lesz az ellenálló gyomok mechanikus gyomirtásában a 2025-ös szezontól.

Részletek a videóban!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

#traktorporn Lamborghini

2018. október 26. 06:57

Amikor jobban élvezed a traktorozást, mint bármi mást... Lamborghini Spire-F, Spire és Spark traktorok egy extrém videóban az Auditker Kft.-től.

Traktor kellene? A minőség nem lehet kérdés!

2020. december 21. 09:10

A Két-KATA Kft. új telephely átadó ünnepségének megvalósítását lehetetlenné tette a COVID-19 vírus. Ennek ellenére nem estek kétségbe, kitaláltak egy megoldást, amivel minden érdeklődőhöz eljuthatnak: egy online, telephely átadó videósorozatot.

A Hardi Aeon permetezőgép első szántóföldi bemutatója

5:33

A Hardi Aeon permetezőgép első szántóföldi bemutatója

2023. július 14. 14:19

A Hardi Aeon permetezőgép első szántóföldi bemutatójára Felsőszentivánon került sor a Dorker Kft. közreműködésével. A Hardi Aeon két évvel ezelőtt debütált az Agritechnika kiállításon. A teljesen új fejlesztésű gép új dizájnelemei a továbbiakban vissza fognak köszönni a Hardi egyéb gépcsaládjai esetében is.

Jó hírek a direktvetés iránt érdeklődők számára is! A Väderstad e tekintetben is újított

7:18

Jó hírek a direktvetés iránt érdeklődők számára is! A Väderstad e tekintetben is újított

2023. december 7. 11:40

Az idei Agritechnica kiállításon a Väderstad talajművelő gépei mellett vetőgépeinek portfólióját is az érdeklődők elé tárta. A jól ismert Tempo megjelenése a hazai és nemzetközi piacon tíz évre nyúlik vissza, és természetesen hűen a vállalat innovatív megközelítésének, a termékfejlesztés máig is tart. Amennyiben nagy területen nagy mennyiségű és méretű mag vetése a cél, a Tempo megfontolandó lehetőség a gazdák számára, hiszen a folyamat kevés utántöltéssel megoldható. A gép központi mag-, és granulátumtartályának köszönhetően a gép hátsó részén, a vetőegység fölött nem helyezkedik el tartály. A nyomottlevegős vetési elv, magadagolás az új kialakítás mellett a régi maradt, de ez nem minden...

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

5:03

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

2023. szeptember 22. 10:23

Az idén 36. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon számos mezőgazdasági gépgyártó és forgalmazó mellett a Väderstad is a kiállítók között szerepelt. A vetési idő okán szemenkénti vetőgépet, illetve a talajművelő gépek kategóriájában nehézkultivátort, valamint ennek függesztett, könnyebb változatát, végül a forgatás nélküli talajművelés eszközeit is láthatták az érdeklődők.

Agrofórum a tábla széléről: a cseresznyelégy elleni védekezés lehetőségei

04:41

Agrofórum a tábla széléről: a cseresznyelégy elleni védekezés lehetőségei

2024. június 3. 10:30

A cseresznyelégy rajzásának pontos megfigyelése alapot adhat a növényvédelmi kezelés idejének megválasztásához. De hová helyezzem a sárga ragacslapot, és egyáltalán a ragacslap növényvédő készítménynek számít-e? Hertelendy Péter növényorvossal ezeket a kérdéseket járjuk körbe Szár határában.

A spárga útja: földtől az asztalig

10:40

A spárga útja: földtől az asztalig

2024. április 20. 13:10

Dübörög az idei spárgaszezon. Azonban, hogy milyen úton kerül a spárga a boltok polcaira, kevesen látják át...

A legújabb Lemken leleményességek - Azurit 9 szemenkénti vetőgép és Juwel 10 függesztett ekecsalád

2020. március 4. 11:47

Két komoly technológiai újdonságot mutatott be a Lemken a közelmúltban. A gyártó a folyamatos innovációnak köszönhetően többek között az Azurit 9 szemenkénti vetőgéppel segíti a termelőket, ami egy konkrét technológiára lett kifejlesztve.