Címke: Gyógynövények

gyógynövények

Szakcikkek / Házikert

A kullancsok elleni küzdelem ezekkel a növényekkel hatékonyabb

2024. június 22.

A kullancscsípés olyan veszélyes betegségeket terjeszthet, mint a Lyme-kór és a kullancs-encephalitis, azaz a kullancs terjesztette agyvelőgyulladás

Szakcikkek / Házikert

Készítse el személyre szabott gyógy- és fűszernövény kertjét egy magaságyásban!

2024. április 3.

Mi lehet szebb annál, mint amikor egy illatos kert van a küszöbön? Ideális esetben egy magaságyás formájában, amelyből mediterrán, keleti vagy helyi fűszercsokrokat szüretelhet, anélkül, hogy le kellene hajolnia.

Agrárhírek / Életmód

5 gyógynövény a jobb látásért

2024. január 19.

A szem egészségének megóvása létfontosságú, pláne a mai világban, ahol a legtöbb ember képernyő előtt tölti a napjait. Az egészséges életmód és a megfelelő táplálkozás rengeteget segíthet az egészséges látás megőrzésében.

Agrárhírek / Életmód

10 öregedésgátló növény 

2024. január 10.

Az ember ősidők óta kutatja a szépség, az örök fiatalság titkát. A modern kor technológiai vívmányainak, plasztikai sebészeinek és termékeinek köszönhetően az öregedés ma már valamelyest „kordában tartható”, ám sokan úgy vélik, a mesterséges beavatkozások mesterséges fiatalságot szülnek. Nem úgy a gyógynövények.

Szakcikkek / Ökológiai gazdálkodás

Gyógynövénytermesztés, orvostudomány által is elismert módon

2023. december 3.

Gyógyteák, fűszerkészítmények, majd illóolajok, most pedig itt vannak a levesek is. Mindezek a győrújfalui Sudár Birtokról származnak, ahol a kilencvenes évek elejétől kezdve már ökológiai gazdálkodást folytattak Boros Erzsébet szülei. A birtok tulajdonosa az elődök értékrendszerét szem előtt tartva szervezte újjá a gazdaságot. Ennek a munkának az eredményei, többek között, a magas hozzáadott értékkel rendelkező termékek is.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Havi 1000 eurót keres egy gazda, aki másodállásban gyógynövényeket árul

2023. november 11.

Ki hitte volna, hogy a gyógynövény-termesztés másodállásként jövedelmezőbb lehet, mint másoknak egy jól bevált munkahely?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Készüljön már most a júliusi munkákra!

2019. június 21.

Július hónapban rendszerint igen magas hőmérséklet uralkodik hazánkban, ezért az öntözésre kiemelt figyelmet kell fordítani, legyen szó zöldségről, vagy éppen gyümölcsről.