Címke: Gyümölcsök

gyümölcsök

Szaktanácsadás

Hogyan előzhető meg a gyümölcsök moníliás rothadása?

2022. július 2.

Gyümölcsfáimon évről évre megjelenik a termések moníliás rothadása. Mit tehetek a probléma megelőzése érdekében?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Fokozódik a harmadik országokból származó uniós gyümölcs- és zöldségimport

2022. május 19.

A főbb uniós tagállamok továbbra is egyre több gyümölcsöt és zöldséget importálnak unión kívüli országokból.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az ólomtartalom uniós szabályozása

2021. szeptember 12.

Az EB elfogadta az egyes termékek (bizonyos gyümölcsök, zöldségek, gumósok) ólomtartalmának maximális határértékére vonatkozó csökkentést, tekintettel a nehézfém potenciálisan egészségkárosító jellegére.

Házikert / Ház, táj blog

Kerti kalendárium – augusztusi teendők a gyümölcs- és díszkertben

2021. augusztus 22.

Gyümölcsszüret, öntözés, örökzöld-ültetés, dugványozás, kétnyári virágok vetése – ez mind az augusztusi paletta a gyümölcs- és díszkertben! Ugorjunk neki a feladatoknak!

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A tavaszi fagykár elvitte a gyümölcs ötödét tavaly

2021. július 7.

A gyümölcsfélék termése több mint ötödével maradt el az előző évitől, 573 ezer tonnát takarítottak be.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Tovább nőtt az állati takarmány külkereskedelme

2021. július 6.

A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala áprilisban a kivitelben 5,0%-kal, a behozatalban 7,7%-kal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Ne a szájpadláson csattanjon a pálinka!

2021. május 22.

A Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-ről, a termékeiről, névadójáról, a pálinkaszektor helyzetéről beszélgettünk Fabulya Attila okleveles pálinkabírálóval, a kóstolóház vezetőjével.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

(Gyümölcs)húsba vágó vizsgálatok

2021. május 21.

A gyümölcsöket érő terhelések sokaságában az ismétlődő terhelés az egyik legjelentősebb veszélyforrás, ami gyakran a szállítás közben fellépő rezgésekből adódik.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Természetes bevonatok segíthetnek az élelmiszer-pazarlás csökkentésében

2021. május 16.

A termékvédelem egyik módszere olyan bevonatok alkalmazása, amelyek hosszabb távon megakadályozzák a vízveszteséget, és lassítják a betakarítást követő bomlási folyamatokat, így meghosszabbítják a termékek eltarthatóságát.