2018. december 20.
Ha valamikor, akkor karácsonykor ott a helye a halnak az asztalon. Szerintem persze máskor is, de ilyenkor különösen.
2018. december 19.
A friss magyar hal egész évben rendelkezésre áll, azonban a lakosság halfogyasztása a legtöbbet fogyasztó országokhoz képest alacsony, tizedannyi hal fogy egy évben, az európai fogyasztás mintegy harmada.
Helyszín:
XVII. Garda Fesztivál
8237 Tihany, Visszhang-domb
2018. október 25.
A magyar hal egészséges, könnyű fehérjeforrás, melynek fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.
2018. szeptember 7.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) a haltermelők és horgászszervezetek számára halegészségügyi témájú kézikönyvet állított össze.
2018. szeptember 3.
A csapadékos időjárás és a forint gyengülése is hozzájárult ahhoz, hogy az üzletláncok számára fenntarthatatlanná vált az étkezési halak áfacsökkentése után ígért 17-22 százalékos árleszállítás.
Helyszín:
Aranyponyt Zrt.
Sáregres-Rétimajor
2018. július 23.
Az étkezési célra szánt hal mennyisége hazánkban az elmúlt években folyamatosan emelkedett, többek között köszönhetően az intenzív módon történő afrikaiharcsa-termelés növekedésének.
2018. május 26.
Svájci tudósok közzétették, milyen bonyolult trükkök segítik a halspermiumok célba érését.