Mely pH sávban a legaktívabbak a hasznos talajlakók? Eláruljuk! – Calmit meszezés a talajokért

Mely pH sávban a legaktívabbak a hasznos talajlakók? Eláruljuk! – Calmit meszezés a talajokért

Agrofórum Online

A Calmit Hungária Kft. mezőgazdasági üzletága talajjavító mésztermékek értékesítésével, valamint talajjavítási szaktanácsadással foglalkozik.

Készítményeikkel és szakmai tapasztalatukkal megoldást kínálnak a gazdálkodók olyan aktuális problémáira is, amik szinte minden termelőt érintenek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A szárbontás jótékony hatásai – a Natur Agro javaslataival

2023. március 20. 16:45

A tavalyi év nem volt könnyű az ország nyugati felében sem. Tóth Szabolcs lovászpatonai, főleg szántóföldi növénytermesztést folytató családi gazdaságában a talajfókuszú szemlélet némiképp enyhítette az időjárás okozta kihívásokat. Területeiken évek óta forgatás nélküli gazdálkodást folytatnak, illetve brojlercsirke tartásból származó trágyát rendszeresen juttatnak ki gazdaságukba.

Talajművelés Versatile traktorral és Kerner hibridkultivátorral Kertán

2018. augusztus 6. 13:44

Július utolsó napján tartott szántóföldi bemutatót a Veszprém megyei Kertán a Vektor-Holding Kft. A középpontban ezúttal a számos talajmunkát elvégző Kerner Corona hibridkultivátor állt, amit egy Versatile 335 nagyteljesítményű nehézuniverzális traktor vontatott.

A ciroké lehet a jövő, de érkezik a KWS új Giro kukoricája is

2022. október 3. 10:54

A cirok lehet a jövő takarmánynövénye? Milyen tartalékok vannak még a kukoricában? Hogyan segítheti a gazdálkodókat a digitalizáció, a dróntechnológia és más modern megoldások? Többek között ezekre a kérdésekre próbáltak meg választ adni a KWS szakemberei a Vas megyei Bozzaiban megrendezett szántóföldi bemutatón.

Elkezdődött a hazai szamócaszezon - jön a szabadföldi is!

2020. április 28. 11:48

A szamóca a legkorábban érő, Magyarországon is termesztett gyümölcs. Fóliás termesztési körülmények között már akár április elejétől a fogyasztók rendelkezésére áll, a hazai termesztés főszezonja azonban május elejétől június közepéig tart.

Takarónövények a talajművelés nélküli növénytermesztésben - Notill technológia (2. rész)

2019. december 24. 04:33

A minimum till, illetve a no till, vagyis a talajművelést részben vagy egészben elhagyó növénytermesztési technológia alapja a megfelelő takarónövények kiválasztása, hiszen a nehéz vasak munkáját, és az inputanyagok kiváltását is ezek végzik. A Somogy megyei Pusztakovácsiban, Berend Ferenc földjein a kísérletek során a talajművelő retek, a lóbab, a homoki zab, a takarmányborsó és a facélia kombinációja vált be. A nagyrészt télen kifagyó növények mindegyikének megvan a maga szerepe abban, hogy a kultúrnövények számára kedvezőek legyen az adottságok a direktvetéstől, egészen az aratásig.

Permetezés a csányi gyümölcsültetvényben - Növényvédelem a cserebogarak és a tetűkolóniák ellen

06:35

Permetezés a csányi gyümölcsültetvényben - Növényvédelem a cserebogarak és a tetűkolóniák ellen

2019. május 15. 14:32

Simon Attila a Heves megyei Csány határában, Sasteleken mintegy 108 hektáron gazdálkodik. A terület nagyjából 90 százaléka gyümölcsültetvény, Cseresznyével, szilvával, dióval, almával és körtével foglalkozik a Mátra lábánál. A talajadottságok itt kiválóak, hiszen a hegység vulkanikus hordaléka rendkívül jó ízeket szavatol, így idén is finom cseresznyét takarítanak majd be a területről.