Címke: Inulin

Inulin

Szakcikkek / Zöldség

Aranyló gumók és zöld energia: a csicsóka új szerepben

2025. október 20.

A csicsóka, amely kibírja az aszályt, helyreállítja a talajt és egészséges táplálékot ad – most ismét a figyelem középpontjába került.

Szakcikkek / Zöldség

Sokoldalúan hasznosítható zöldségkülönlegesség a csicsóka

2019. szeptember 15.

Az elmúlt évtizedben a sokoldalú hasznosítás lehetősége miatt került a csicsóka az érdeklődés homlokterébe. A klasszikus humán étkezési hasznosítás és a fruktózgyártásra történő felhasználás mellett a leveles szár egy tenyészidőszakon belül többször is visszavágva igen értékes levélfehérje-koncentrátum alapanyag. Emellett közvetlen takarmányozásra is alkalmas. A gumók igazán nagy értékét a benne található szénhidráttartalma, az átlagosan 15%-nyi inulin adja.