Trendek és újdonságok a repcenemesítésben – Agrofórum kerekasztal 1. rész

Trendek és újdonságok a repcenemesítésben – Agrofórum kerekasztal 1. rész

Agrofórum Online

Trendek és újdonságok a repcenemesítésben. Erről is kerekasztal beszélgetést tartott az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, amely során a szakmai előadóink számos fontos témát érintettek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Egymillió uborkapalánta a hightech üvegházban

2021. március 7. 08:18

Az elmúlt években telített lett a magyar hajtatott paradicsom piaca hiszen a közelmúltban számos magas légterű, hightech üvegházat adtak át hazánkban. Emiatt aztán a zöldségtermelők új utakat kerestek, és a hajtatott uborka az a növény, amit viszonylag kis átalakítási költség mellett, gazdaságosan lehet nevelni az ilyen fejlett üvegházakban. Ez azt is eredményezte, hogy minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik az uborkapalántákra, amit az Árpád-Agrár Zrt. több mint egy éve átadott szegvári palnátanevelő üvegházában is érzékelnek.

Látványos és hasznos kalászos fajtakísérletek Békésből

2021. július 5. 10:21

2021-ben is bizakodóan várják a betakarítást az ISTERRA kalászos vetőmagjait alkalmazó termelőkkel. Megfelelő odafigyelés mellett az állományok szépek, jól fejlődtek, és ígéretes állapotban várják a kombájnokat. Nincs ez másképp Békéscsaba és Murony között sem, ahol a nemesítő komplex technológiai kísérletei mellett az üzemi szinten is megtalálhatók az ISTERRA fajtái. A saját és integrált területen, nagyjából 900 hektáron a növénytermesztést folytató Invest-Projekt Bt.-nél a napraforgó, a kukorica, a búza és a repce mellett csemegekukoricával, zöldborsóval, olajtökkel és ipari paradicsommal foglalkoznak, a vetésszerkezet így változik.

Aratják a waxy kukoricát Dombóváron - "Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett"

04:50

Aratják a waxy kukoricát Dombóváron - "Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett"

2019. november 4. 20:51

"Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett az adott évvel vagy az adott munkájával, mindig jobbra törekszik" - véli Molnár Dániel, a dombóvári Agrár-Béta Kft. növényorvosa.

Digitalizációs villámcsapás a szántóföldeken - A mesterséges döntéshozás az agrárium jövője

2020. március 12. 07:05

A digitalizációs villámcsapás egy felhőből érkezik, és az csak rajtunk múlik, hogy ne minket, hanem a precízen előkészített táblarészünket érje. Ezt a fő üzenetet fogalmazta meg Dr. Nyéki Anikó a Széchenyi Egyetem adjunktusa az Agrofil-SZMI konferenciáján. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Így kerül a földekre az értékes hígtrágya

2021. május 4. 07:19

Évente többezer köbméter szerves hígtrágyát juttat ki földterületeire a sertéstartással is foglalkozó Bácsalmási Agráripari Zrt. Ennek a feladatnak a hatékony elvégzésére vásároltak egy a Fliegl VFW 25 000-es tartálykocsit, ami megbízhatóan végzi el a rábízott feladatot.

Angus marhák Adonyban - Fajtaelőnyök és tartástechnológia

05:13

Angus marhák Adonyban - Fajtaelőnyök és tartástechnológia

2019. május 6. 10:57

Az Angus Kft. 1993-ban a Március 21. Szövetkezet egyik ágazatának utódjaként alakult meg Adonyban. A cég szakemberei 1973 óta foglalkoznak húsmarhával, 1987 óta pedig angusokkal, hiszen a fajta első egyedei azon a tavaszon érkeztek hazánkba Skóciából - szám szerint 52 üsző.