2021. február 19.
Sziegl Balázzsal a Hajós-Bajai borvidékről, adottságokról, biogazdálkodásról és még sok minden másról beszélgettünk.
2020. március 30.
E havi lapszámunkban az Etyeki-Budai Borvidéket mutatjuk be. Megismerhetők a borvidék termőhelyi adottságai és a szőlőtermelés helyi tradíciója, valamint a borturizmus alapját jelentő vendégcsalogató rendezvények.
2019. május 18.
Együttműködési megállapodást írt alá az Erste Bank a Szekszárdi Borvidék képviselőivel a borvidék fejlesztése érdekében.
2019. január 16.
A borászatban nem lehet megállni, folyamatosan fejleszteni kell, figyelve a piaci körülményekre, elvárásokra. Ez az a szakma amit vagy úgy csinál az ember, ahogy kell, vagy ne is csinálja!
A böjt szokására való ködös emlékek alapján karácsonykor halat kell enni. Sok család évente egyszer, ilyenkor készít otthon halat. Mindjárt általában halászlevet és sült halat is. A túl csípős hallé mellé szinte lehetetlen bort ajánlani, és a panírozott hal esetében is bonyolultabb megfelelő italt találni. Míg a mai átlagos húsfogyasztásban a szárnyasok…
Lapszám:
2018. december
Év:
2018
Hónap:
december
2018. október 25.
A kialakult időjárási szélsőségek miatt talán nagyobb szerepet kapott idén a szőlők elhelyezkedése, a dűlők. Az biztos azonban, hogy a 2018-as évből lesz lehetőség prémium borok készítésére, akár kadarkából is.