Címke: Káposzta

káposzta

Szaktanácsadás

Hogyan védekezhetünk a káposztát rágó hernyók ellen?

2023. szeptember 5.

Kertben termesztett káposztámat hernyók rágják. Mit tehetnék ellenük?

Szaktanácsadás

Mit lehet tenni a káposztaféléken megtelepedő apró rovarok ellen?

2023. június 10.

Mit lehet tenni a káposztaféléken megtelepedő fehér, apró rovarok ellen? Mik lehetnek ezek egyáltalán?

Szaktanácsadás

Mi rág apró lyukakat a káposzta levelére?

2022. május 9.

A káposzta levelein apró lyukakat vettem észre. Milyen kártevő okozhatta a problémát? Hogyan védekezhetek ellene?

Szakcikkek / Házikert

Természetes tojásfestési ötletek a kertből

2022. április 13.

A legszebb gyerekkori emlékeink közé tartozik a húsvét is, amikor már jó pár nappal előtte elkezdtük festeni a tojást, sütöttük a locsolkodók seregének a süteményeket.

Szakcikkek / Zöldség

Káposztafélék félmikro(mezo)- és mikroelemhiány betegségei és gyógyításuk I.

2022. április 12.

A gyakran tapasztalt mikroelem-hiánytüneteknek sok esetben nem az abszolút hiány az oka, a szükséges mennyiség rendelkezésre áll a talajban, csupán egyes környezeti tényezők, mindenekelőtt talajtulajdonságok gátolják a felvételüket.

Szakcikkek / Zöldség

Nemcsak a mezőgazdaságnak tenne jót, ha több káposztaféle fogyna

2021. október 11.

Az elmúlt évhez hasonlóan 2021-ben is mintegy 4 ezer hektáron zajlik a káposztafélék termesztése Magyarországon. A Syngenta ócsai szakmai rendezvényén elhangzott: fejes káposzta területén idén növekszik a hazai frissfogyasztás, a salátafélék iránti igény viszont a pandémia miatt valamelyest visszaesett.

Videó

Bio palántanevelés - minden, amit tudni kell

2021. május 31.

Sok kihívást tartogat, nagy odafigyelést, és rengeteg apró trükköt igényel a palántanevelés egy ökológiai szemléletű kertészetben. A Zsámboki Biogazdaságban 2,5 hektáron, azon belül pedig 2000 négyzetméteren zajlik a termesztés, Matthew Hayes 2010 óta gyűjtheti itt a saját tapasztalatokat, és minden évben kísérletezik is valamin. Magyar feleségével majdnem 30 éve ismerkedett meg Angliában, és végül, álmának valóra váltsása érdekében, hogy saját gazdasága legyen, a Pest megyei településre költözött.

Agrárhírek / Életmód

A sváb gasztronómia gyöngyszeme: a kródumpraj

2021. március 19.

A helyi német közösség egyik kedvencének számító kródumpraj az az étel, amiről a környező településen élő magyarok is azt gondolják, ez egy "echte" német.

Videó

Káposztafélék palántanevelése a téli hónapokban

2021. március 11.

Klímakomputer vezérli és termálvíz fűti az Árpád-Agrár Zrt. közelmúltban átadott, 7000 négyzetméteres fóliablokkját Szegváron, ahol január végén már nagyjából 12 Celsius-fokos hőmérsékleten felsorakoztak és növekedtek a káposztafélék palántái. A zöld minden árnyalatát megelevenítő létesítményben fejeskáposzta, kelkáposzta, karalábé, vöröskáposzta, karfiol és brokkoli kapott helyet.