Címke: Kékfrankos

kékfrankos

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Egerben elkötelezettek a kutatás mellett

2021. február 18.

A fajtainnováció – a klónszelekció és az új fajták nemesítése – sok emberi erőforrást, időt és tőkét igényel. Ugyanakkor több oldalról – változó klíma, átalakuló piaci- és fogyasztói szokások –újabb kihívások érik az ágazatot. Megkerestük az érintetteket, milyen válaszokat tudnak ezekre a kérdésekre adni?

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Idén egy 2016-os kékfrankos lett Szekszárd legjobb vörösbora

2019. március 31.

A Schieber Pincészet Tabu elnevezésű kékfrankos-válogatása a Baranya-völgyi dűlőben fekvő ültetvényen termett öregtőkés szőlőből készült.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Elindult a Kékfrankos Országkóstoló

2018. április 9.

A Kékfrankos Évének jegyében ma indult az Országkóstoló első üteme, amely során az Országos Borszakértő Bizottság két napon keresztül dolgozik a legszebb tételek kiválasztásán.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

2018 a Kékfrankos éve

2018. március 9.

A pincébe kerülő bor mennyisége 3,3-3,4 millió hektoliter körüli lesz. A teljes összegzés hamarosan elkészül. Tavaly az ágazat árbevétele elérte a 87 milliárd forintot.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Hazai és nemzetközi elismerést is szerzett a Dubicz Borászat

2016. november 28.

A régió egyik legrangosabb borászati szakkiállításán, Lengyelországban a borászat 2008-as Fríz Hárslevelű bora nyert aranyérmet, míg a hazai újborok versenyében a Dubicz Kékfrankos Rosé bora ért el hasonló eredményt.