5℃ -4℃
február 21. Eleonóra, Zelmira, Péter

Címke: Kísérlet

kísérlet

Agrárhírek / Növénytermesztés

Űrexpedíciók – hála a növényeknek

2022. május 26.

Bár a Hold talán nem tűnik termékeny terepnek, mégis alkalmasnak bizonyult növénytermesztésre.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Dr. Kith Károly: „paradigmaváltásra van szükség a mezőgazdaságban!”

2022. május 19.

Dr. Kith Károllyal beszélgettünk a több száz szántóföldi kísérlet tanulságairól és a hazai mezőgazdaságban szükségszerűen bekövetkező paradigmaváltásról.

Szakcikkek / Növényvédelem

Valóban a szűkebb a jobb?

2022. május 16.

A nem egészen költői kérdés a kukorica sortáv csökkentésének hazai alkalmazhatósága esetén vetődik fel.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Először sikerült növényt termeszteni holdi talajon

2022. május 13.

Először sikerült növényt termeszteni Holdról származó talajon.

Szakcikkek / Zöldség

Lehet-e tervezni a torma csípősségét?

2022. február 12.

A torma csípősségéért felelős hatóanyag egy nagyon jó gombaölő szer is, ezen sokkal relevánsabban lehet megvizsgálni a növény-gomba interakciót, mint a sztenderd modellnövények esetében.

Szakcikkek / Növénytermesztés

„Halászat hülyékre…”, avagy az alkalmazott adat pontossága

2021. november 26.

Robert Shiller és szerzőtársa (amerikai közgazdászok) Fishing for Phools című könyvében ír arról az információ aszimmetriáról, mely az árut eladó és azt megvásárló között feszül.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hozamfokozás napelemek segítségével

2021. augusztus 11.

A projektben az installáció potenciális hozamra gyakorolt kedvező hatásainak vizsgálata mellett cél az energiatermelés hatékonyságának felmérése is.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Burgonyafehérje mint alternatíva

2021. július 27.

A burgonyafehérje egy új növényi eredetű fehérjetermék, amely a burgonyakeményítő gyártása során keletkező melléktermékből állítható elő, így kedvező fenntarthatósági paraméterekkel rendelkezik.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Lassabb érés - jobb bor

2021. július 5.

A bogyóérés sebességének minőségre gyakorolt hatásával kapcsolatos kérdések hívták életre azt a kutatást, amely során a szakemberek Cabernet Sauvignon ültetvényekben hajtottak végre az éréslassításra vonatkozó kísérleteket.