Címke: Koronavírus

koronavírus

Blog / COVID-Agrár

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14.

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

Agrárhírek / Életmód

A McDonald's profitján érződtek a növekvő költségek és a járvány hatásai

2022. január 29.

A McDonald's Corp. gyorsjelentésében beszámolt arról, hogy elmaradt a bevételi és profitvárakozásától.

Blog / COVID-Agrár

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25.

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

Szakcikkek / Gép-show 2022

A CLAAS sikerrel zárta az elmúlt évet

2022. január 18.

A bevételek növekedése mellett a cég foglalkoztatottainak száma is nőtt, majdnem 5%-kal és elérte a 11 957 főt. A növekedés mértéke Németországban 3,5%, Franciaországban 4,3% volt.  

Blog / COVID-Agrár

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2.

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Blog / COVID-Agrár

Rekordszinten a teafogyasztás a koronavírus miatt

2021. október 29.

Különösen a gyógyteák és a gyümölcsteák örvendnek egyre nagyobb népszerűségnek, és négy százalékos értékesítési növekedést értek el.

Szakcikkek / Agrárium

Csúcson van a mezőgazdasági beruházást és a gazdaságátadást tervezők aránya is

Az elmúlt tíz évben nem mértünk még ilyen nagy arányú gazdaságátadási szándékot, de a beruházási hajlandóság szintje is öt éve haladta meg legutóbb az ideit.

Blog / COVID-Agrár

Az Egyesült Államokban szarvasok is elkapták a koronavírust

2021. augusztus 30.

Világszerte a legtöbb állatfertőzést olyan fajoknál jelentették, amelyek szoros kapcsolatban álltak a koronavírusos személyekkel.

Agrárhírek / Életmód

A magyar gasztronómia kincseit meg kell őriznünk

2021. augusztus 23.

A tésztafogyasztás hazánk gasztrokultúrájában is meghatározó. A világban Olaszországban a legmagasabb az egy főre jutó száraztészta fogyasztás, Magyarország a 15. helyen van 7,1 kg/fővel.