Címke: Közös Agrárpolitika

Közös Agrárpolitika

Agrárhírek / Agrárközélet

Jövőre is folytatódik az új Közös Agrárpolitika tárgyalása

2019. december 18.

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács december 16-i ülésén az uniós agrárminiszterek a KAP-reform tárgyalásainak elmúlt féléves eredményeit összegző, a finn uniós elnökség által előterjesztett előrehaladási jelentést vitatták meg.

Agrárhírek / Agrárközélet

Tudjon meg mindent a kölcsönös megfeleltetésről! - 1. rész: Mi fán terem a KM?

2019. december 5.

A kölcsönös megfeleltetés minden gazdálkodóra vonatkozik, akik tevékenységükhöz támogatást vesznek igénybe a közösségi forrásokból.

Agrárhírek / Agrárközélet

Fontos az agrárvállalkozások versenyképességének erősítésére

2019. december 1.

A KAP egyszerre szabályoz és egyszerre biztosít forrásokat, valamint egyszerre kell vele a környezeti fenntarthatóság és a gazdasági növekedés céljait segíteni.

Agrárhírek / Agrárközélet

Több EU-szabályozás átalakítását sürgetik a V4-ek agrárkamarái

2019. november 27.

Az integrált növényvédelmi gyakorlatokat és magas szintű állatjólétet nem csak az uniós gazdálkodókon kell számon kérni, hanem a dél-amerikai közös piac (Mercosur) országain is.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Jobb teljesítményt eredményeznek a baromfi- és húsmarha-támogatások

2019. november 19.

A húsmarhások annak örülhetnek, hogy megemelik a jó minőségű tenyészbikák vásárlására szolgáló forrást. A támogatásra több száz gazdálkodó jelentkezett, a támogatási összeg esetükben 200 millió forinttal, 900 millióra nőtt.

Agrárhírek / Agrárközélet

A tagállamoknak is ösztönözniük kell a generációváltást

2019. november 19.

A tagállamoknak növelniük kellene a fiatal mezőgazdasági termelők oktatására és képzésére, illetve a nekik nyújtott tanácsadásra szánt összegeket.

Agrárhírek / Agrárközélet

A generációváltás biztosításához fontos a megfelelő uniós költségvetés

2019. november 13.

A mezőgazdaságban megvalósítandó generációváltás támogatása érdekében jobban össze kell kapcsolni és hangolni egymással a KAP különböző intézkedéseit, hogy segíteni lehessen a fiatal mezőgazdasági termelőknek vállalkozásuk kiépítésének minden szakaszában.

Szakcikkek / Életmód

Ez lenne a siker titka? A hagyomány és az innováció találkozása a román mezőgazdaságban

2019. október 1.

Sok hasonlóságot fedezhetünk fel a román és volt szocialista országok mezőgazdaságában, hiszen ugyanazokkal problémákkal küzdenek: kiöregedő gazdatársadalom, előnytelen birtokszerkezet, a multinacionális vállalatok térhódítási kísérletei és a fogyasztói passzívitás a hazai, illetve a helyben termelt termékek irányába. A problémákra adott válaszok azonban sokszor eltérnek a keleti blokk megoldásaitól, és az uniós források ésszerű felhasználásával Romániának jó esélye van arra, hogy a közeli jövőben a térség meghatározó mezőgazdasági szereplőjévé váljon.

Agrárhírek / Agrárközélet

Fontos lesz a környezet- és éghajlatvédelem a 2020 utáni közös agrárpolitikában

2019. augusztus 27.

Akik a kötelező minimumon túl további követelményeknek tesznek eleget, az éghajlat- és környezetvédelmi önkéntes támogatási rendszer (öko-rendszerek) lehetőséget biztosítana arra, hogy az alaptámogatáson felüli kiegészítő támogatásban részesüljenek.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Közösen kell fellépni a KAP források megtartásáért

2019. július 24.

A megfelelő KAP költségvetés mellett legalább olyan lényeges, hogy a források egyszerűbben jussanak a gazdákhoz.