Címke: Közös Agrárpolitika

Közös Agrárpolitika

Agrárhírek / Agrárközélet

A generációváltás biztosításához fontos a megfelelő uniós költségvetés

2019. november 13.

A mezőgazdaságban megvalósítandó generációváltás támogatása érdekében jobban össze kell kapcsolni és hangolni egymással a KAP különböző intézkedéseit, hogy segíteni lehessen a fiatal mezőgazdasági termelőknek vállalkozásuk kiépítésének minden szakaszában.

Szakcikkek / Életmód

Ez lenne a siker titka? A hagyomány és az innováció találkozása a román mezőgazdaságban

2019. október 1.

Sok hasonlóságot fedezhetünk fel a román és volt szocialista országok mezőgazdaságában, hiszen ugyanazokkal problémákkal küzdenek: kiöregedő gazdatársadalom, előnytelen birtokszerkezet, a multinacionális vállalatok térhódítási kísérletei és a fogyasztói passzívitás a hazai, illetve a helyben termelt termékek irányába. A problémákra adott válaszok azonban sokszor eltérnek a keleti blokk megoldásaitól, és az uniós források ésszerű felhasználásával Romániának jó esélye van arra, hogy a közeli jövőben a térség meghatározó mezőgazdasági szereplőjévé váljon.

Agrárhírek / Agrárközélet

Fontos lesz a környezet- és éghajlatvédelem a 2020 utáni közös agrárpolitikában

2019. augusztus 27.

Akik a kötelező minimumon túl további követelményeknek tesznek eleget, az éghajlat- és környezetvédelmi önkéntes támogatási rendszer (öko-rendszerek) lehetőséget biztosítana arra, hogy az alaptámogatáson felüli kiegészítő támogatásban részesüljenek.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Közösen kell fellépni a KAP források megtartásáért

2019. július 24.

A megfelelő KAP költségvetés mellett legalább olyan lényeges, hogy a források egyszerűbben jussanak a gazdákhoz.

Agrárhírek / Agrárközélet

A régiónknak közösen kell fellépnie az uniós agrárköltségvetés szinten tartásához

2019. július 6.

Magyarországnak alapvetően három elvárása van az új közös agrárpolitikával szemben: kellően ambiciózus költségvetés legyen, megfelelő szakpolitikai eszközök és gyakorlatban végrehajtható egyszerű szabályok társuljanak hozzá.

Agrárhírek / Agrárhírek

Közös Agrárpolitika: mennyi támogatás jut 2020 után?

2019. május 18.

Az európai parlamenti (EP) választásokat követő tárgyalások egyik legfontosabb kérdése továbbra is az, hogy az uniós költségvetés mekkora szeletét fordítják agrártámogatásokra a következő időszakban.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Egyszerű szabályok szükségesek az uniós agrárpolitikában

2019. május 15.

Jelenleg még sok a kérdőjel az Európai Bizottság által javasolt új támogatáselosztási modellel kapcsolatban és a tagállamok többsége szerint további tárgyalások szükségesek ahhoz, hogy a gyakorlatban könnyen végrehajtható szabályozás kerüljön elfogadásra.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Az agrártámogatási forma mindenki számára fontos

2019. április 30.

A magyar kormány leghatározottabban visszautasítja a gazdáknak járó uniós vidékfejlesztési források csökkentését, a nekik szánt pénzből más célok finanszírozását.

Szakcikkek / Életmód

Bulgária: folyékony arany és rózsaszín álmok

2019. április 19.

Az Agrofórumnak – az Európai Unió jóvoltából – lehetősége volt arra, hogy betekintést nyerjen a bolgár mezőgazdaságba, illetve abba, hogyan hasznosulnak ott a támogatások.

Agrárhírek / Agrárközélet

KAP: már nem lesz döntés ebben a ciklusban

2019. április 15.

Végleges döntés továbbra sem született a közös agrárpolitikát érintő kérdésekben, a bizottsági tervezetről hosszadalmas viták folynak.