2025. november 27.
A naspolya decemberre válik igazán édessé és krémessé – ekkor születnek belőle a legjobb lekvárok, pálinkák és prémium kézműves különlegességek.
2025. november 21.
Három olyan receptet gyűjtöttünk össze, amelyeket mi is szívesen teszünk el télire: egy élénk, édes-savanykás gyömbéres befőttet, egy napfényes aromájú lekvárt és egy karakteres chutney-t.
2025. augusztus 18.
Országszerte több mint 150 családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg kapuit 2025. augusztus 23. és október 4. között.
2025. augusztus 6.
Friss fügét termelt vagy vett? Így készítsen belőle lekvárt, aszalványt vagy fagyassza le – hogy később is élvezhesse az ízét!
2024. december 19.
A birslekvár íze különleges, illata pedig egyedi. Esztétikus csomagolásban különleges ajándéknak bizonyulhat a karácsonyfa alatt.
2024. augusztus 29.
Azoknak, akik nem tudnak alapanyagokhoz jutni, jó alternatívát jelenthetnek az ökopiacok, ahol garantáltan vegyszermentes a kínálat.
2024. április 27.
A rebarbara lekvár elkészítése pofonegyszerű. Savanykás ízeket kedvelőknek igazi ünnepi csemege lehet ez télen a megszokott édesebb befőttek és lekvárok mellett.
2023. október 20.
Bicske, hecsedli, és csipkenye. Ismerősek ezek a szavak valahonnan? Esszük-e vagy isszuk ezeket? Ehetjük és ihatjuk is, de most októberben a legfontosabb teendőnk az, hogy gyorsan megszedjük a szükséges mennyiséget a fagyok beállta előtt.
2023. október 4.
Nézzük most sorban, mely zöldségeket és gyümölcsöket lehet még ősszel befőzni és télire eltárolni!