2024. február 10.
A kaporleves az élesztőpástétomhoz hasonlóan régen a „szegények eledelének” számított – bár a háború után ki nem volt szegény? Az emberek megszokták, hogy nincs hús, de így is, miután konszolidálódott a helyzet, a (vidéki) lakosság java legfeljebb hetente egyszer evett húst, jellemzően a hét végén.
2022. május 1.
Cikkünkből kiderül, hogy a bimbóskelből nagyon jó ételeket lehet készíteni, amit akár még a kelbimbóért túlzottan nem rajongók is el fognak fogyasztani.
2019. november 23.
Egy tányér forró gulyás – aki szereti annak egy kis csípős paprikával megbolondítva – még a legborongósabb őszi napokon is képes „feléleszteni” az embert!
2018. december 19.
Mi mással is indíthatnánk a karácsonyi menüt, mint egy jó levessel? Márpedig ha karácsony és leves egy mondatba kerül, akkor az egyik első dolog, ami eszembe jut, az a borkrémleves.
2018. február 23.
Halászlevet mi általában csak nyáron eszünk, nálunk nem része a karácsonyi menünek, így ilyenkor, február-március környékén már kezd kialakulni a hiányérzet.
2018. február 2.
Ha ki kellene választani a 3 kedvenc téli levesemet, biztos, hogy a tárkonyos csirkeragu leves köztük lenne.
2018. január 5.
Télen sokszor az is elég, ha van egy kis forró leves otthon, és már kész is a vacsora.