Címke: Madáretető

madáretető

Szaktanácsadás

Hogyan tudjuk a madarakat télen is kertünkbe csalogatni?

2024. január 2.

Kérem válaszukat a következő kérdésre: hogyan tudjuk a madarakat télen is kertünkbe csalogatni? Köszönöm.

Blog / Ház, táj

Ragadozó madarak és macskák – veszélyben a madáretető vendégei

2023. november 30.

Hogyan helyezzük el a madáretetőt, hogy minél kisebb kockázatot jelentsenek az etetőt látogató madarak ragadozói az etetés során? Hogyan tudjuk fizikailag meggátolni a macskákat a vadászatban?

Blog / Ház, táj

Legyünk részesei a Madárbarát kert programnak!

2023. április 25.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kezdeményezésével részesei lehetünk egy olyan kertprogramnak, aminek hazánkban már több mint tízezer tagja van. Hogyan kapcsolódhatunk be a különböző Madárbarát programokba? Miért érdemes tagnak lenni?

Szakcikkek / Házikert

Hogyan vonzhatjuk be a kistestű madarakat a kertbe?

2023. április 13.

Bosszantó lehet, amikor bevonzanánk a hasznos madarakat a kertünkbe, és megjelennek a galambok és szarkák is velük együtt. Hogyan oldható meg ez a helyzet?

Szakcikkek / Házikert

December a balkonon: hogyan legyen szép balkonunk télen is?

2022. december 21.

A legtöbben azt hiszik, hogy ha tél, akkor egy üres erkély, egy unalmas terasz várja őket csak, mert minden pihen és nincsenek se színek, se illatok a kertben sem. Pedig ez nagy tévedés, mert egy téli terasz vagy erkély is lehet szép, mi több élményt adó és dekoratív!

Szakcikkek / Házikert

Kezdődik az énekesmadár-etetési szezon

2022. november 14.

Kezdődik a 133. országos énekesmadár-etetési szezon, amely november második felétől márciusig tart - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Szakcikkek / Házikert

A legjobb téli madáreleségek

2022. október 31.

Milyen ételek, milyen madarakat vonzanak?

Blog / Ház, táj

Ismerjük meg a kertünkbe látogató madarakat! – A szajkó és a fakopáncsfajok

2022. február 2.

Ismét a nagyobb testű, etetőt látogató madaraké a szerep! Ismerkedjünk meg közelebbről a kiváló utánzóművész szajkóval, a fák doktorával, a nagy fakopánccsal, az erdőkhöz hűséges közép fakopánccsal és a vékony ágakon is táplálkozó kis fakopánccsal!

Blog / Ház, táj

Ismerjük meg a kertünkbe látogató madarakat! – Galambfélék

2022. január 31.

Se szeri, se száma a kis énekesmadaraknak az etetőinken. Díszesek, kedvesek, félénkek, olykor hangosak, de inkább óvatosak. De nézzük csak, galambok is látogatnak minket ilyenkor? Melyik fajt látjuk éppen? Mi különbözteti meg a három legelterjedtebb galambfajt egymástól?