Címke: Méz

méz

Agrárhírek / Életmód

Így készíthet mézes-ibolyás vajkrémet

2024. március 22.

A TikTok egyik legnézettebb és legszebb agrár-gasztronómiai videójában megmutatják nekünk, miként lehet a kertben nyíló ibolyákból lélegzetelállítóan szép mézes-ibolyás vajkrémet készíteni.

Szakcikkek / Életmód

Ennyire sokoldalú a méz!

2024. március 21.

A méz mára már alapanyaga kozmetikumoknak, természetes ételeknek, cukrászati termékeknek ugyanúgy, mint akár gyógyító készítményeknek.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Magyar kezdeményezésre változik a mézjelölés az EU-ban

2024. február 12.

Magyar kezdeményezésre és a méztermelők érdekeinek megfelelően a jövőben a mézesüvegeken kötelező lesz feltüntetni a méz származási helyét és pontos százalékos arányát az unióban – közölte Nagy István agrárminiszter.

Szakcikkek / Kitekintés

Magyar módszer született a mézhamisítás kiszűrésére

2024. február 8.

A méz eredetiségének igazolására a Semmelweis Egyetem és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem világszinten egyedi módszert dolgozott ki.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Kevesebb mézet termelnek a méhek, rájöhettek az okokra

2024. január 14.

Kutatók annak a globálisan tapasztalható jelenségnek az okát keresték az Egyesült Államokban, hogy miért csökkent a méhek méztermelése az 1990-es évek óta. Most végre nyomon vannak.

Agrárhírek / Életmód

Boldog új évet, Kedves Olvasóink!

2024. január 1.

Trendfordulót él a mezőgazdaság a szakértők szerint, akik kihívásokkal teli esztendőnek jósolják 2024-et. De ezzel ma még ne törődjünk, optimistán kívánunk mindenkinek boldog új évet – az utóbbi hónapokban született legolvasottabb cikkeinkkel. BÚÉK!

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Rosszabbul járunk az ukrán méznél a kínaival

2023. december 28.

A magyar méhészek helyzete tovább romlott, amióta megtiltották az ukrán méz importját hazánkba, mivel helyette Kínából érkezik a sok esetben hamisított termék – írja az Index.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Magyar kezdeményezés segít azonosítani a mézek származását

2023. december 15.

Célt értek a magyar erőfeszítések, hazánk kezdeményezésére az uniós agrárminiszterek egyetértettek azzal, hogy a jövőben a mézes üvegeken kötelező legyen feltüntetni a méz származási helyét és pontos százalékos arányát – közölte Nagy István tárcavezető.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Hamisított a kristályos méz, vagy eredeti?

2023. november 2.

A hosszan tárolt méznél gyakran előforduló probléma, hogy kristályosodni kezd. Ez csupán esztétikai gond, vagy más is áll mögötte?