Címke: Mikroelem

mikroelem

Szakcikkek / Zöldség

Zöldségnövények mikroelemhiány-érzékenysége I.

2021. október 27.

Az úgynevezett makroelemek (nitrogén, foszfor, kálium, kalcium, kén, magnézium, szilícium stb.), 1-0,01%-ban alkotják a szárazanyagot, míg a mikroelemek csak nyomokban fordulnak elő, innen az egyik elnevezésük is: nyomelemek.

Szakcikkek / Zöldség

Méreg vagy növényi tápanyag? - A klór élettani hatásairól zöldségtermesztőknek

2021. október 11.

A növények a klórt a foszfor- és a szulfátionoknál is gyorsabban képesek felvenni a talajból, ha élettanilag erre szükségük van.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Akik még nem döntöttek

2020. március 10.

Azoknak a kukorica- és napraforgó-termelőknek szeretnék néhány szakmai érvet és terméket ajánlani, akik még nem döntötték el, milyen komplex műtrágyát akarnak tavasszal kijuttatni növényeik tápanyagszükségletének kielégítésére. Ne csak az ár legyen meghatározó! Fontos szempont, hogy a kiválasztott műtrágya a kezdeti időszaktól tudjon tápanyagot biztosítani a növényeinknek. Ezt egy vízben jól oldódó termékkel tudjuk elérni.

Szaktanácsadás

Mire van szüksége a gyümölcsfáknak telepítés előtt és után?

2018. július 2.

G.T. István kérdése: A fiatal gyümölcsfáimnak milyen tápanyagokat kell kijuttatni, és mikor? Ezeknek a tápanyagoknak mik a tulajdonságaik, és hol tudom beszerezni? Csak magán célú, hobbi gyümölcsösöm van, de még laikus vagyok e téren.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

A napraforgó helyes tápanyagellátása

A napraforgó hazánkban az olajipari növények közül leginkább elterjedt és termesztett növény. Jó tápanyaghasznosító képessége miatt gyakran kerülhet számára nem túl optimális termőhelyi körülmények közé.

Szakcikkek / Gyümölcs

Az alma tápanyag-utánpótlása

Legkedveltebb gyümölcsünk tápanyag-utánpótlása nemcsak a növény egészsége miatt fontos, így érhetünk el megfelelő fizikai tulajdonságokat a gyümölcsnél, jó ízt és eltarthatóságot is.

Szakcikkek / Gyümölcs

A meggy és a cseresznye tápanyag-utánpótlásának sajátosságai

Magyarországon sokan termelnek csonthéjas gyümölcsöt, azon belül pedig meggyet és cseresznyét, különböző termesztés-technológiák szerint.