2024. március 22.
A növények közvetlen környezetében számos, az ő fejlődésükre pozitívan ható, velük szimbiózisban együtt élő mikroorganizmus található. Ezek a hasznos mikroorganizmusok változatos módokon segítik a velük együtt élő növények fejlődését, és így a nagyobb hozamok elérését.
2022. december 12.
Tervezem a komposztálás elkezdését családi ház körüli kertemben. Mekkora, milyen méretű és típusú komposztálót javasolnak? 4 fős család konyhai hulladékát és kb. 400 nm kerti terület zöldhulladékát szeretnénk majd komposztálással hasznosítani. Vannak idős és fiatal fák, bokrok is a kertben. Rendezett kertről van szó, esztétikus megoldásra gondolok.
2022. szeptember 10.
Az ökoszisztémák károsodásának elkerülése miatt megfelelő hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre és a már meglévő PAH vegyületekkel szennyezett területek kezelésére.
2022. szeptember 8.
A fermentálás alapvetően sok odafigyelést igényel, de egy nagyon jó móka is egyben annak, aki szereti figyelni a változásokat az étele elkészülése közben.
2022. augusztus 5.
Tarlóhántás során az elsődleges cél a szántóföldön maradt növényi maradványok talajba forgatása. Ezt a munkát addig kell elvégezni, amíg a talaj nem szárad ki teljesen.
2021. június 27.
A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.