Címke: Mikroorganizmusok

mikroorganizmusok

PR cikk / PR cikk

Hozamnövelés környezetbarát módon, avagy a Biotrinsic™ i30 FP mikrobiológiai vetőmagkezelő készítmény

2024. március 22.

A növények közvetlen környezetében számos, az ő fejlődésükre pozitívan ható, velük szimbiózisban együtt élő mikroorganizmus található. Ezek a hasznos mikroorganizmusok változatos módokon segítik a velük együtt élő növények fejlődését, és így a nagyobb hozamok elérését.

Szaktanácsadás

Mekkora és milyen komposztáló szükséges egy 400 négyzetméteres kertbe?

2022. december 12.

Tervezem a komposztálás elkezdését családi ház körüli kertemben. Mekkora, milyen méretű és típusú komposztálót javasolnak? 4 fős család konyhai hulladékát és kb. 400 nm kerti terület zöldhulladékát szeretnénk majd komposztálással hasznosítani. Vannak idős és fiatal fák, bokrok is a kertben. Rendezett kertről van szó, esztétikus megoldásra gondolok.

Szakcikkek / Talajélet

Talajszennyezés: policiklusos aromás szénhidrogének (PAH)

2022. szeptember 10.

Az ökoszisztémák károsodásának elkerülése miatt megfelelő hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre és a már meglévő PAH vegyületekkel szennyezett területek kezelésére.

Szakcikkek / Életmód

Fermentáljunk! - A tartósítás másik szintje

2022. szeptember 8.

A fermentálás alapvetően sok odafigyelést igényel, de egy nagyon jó móka is egyben annak, aki szereti figyelni a változásokat az étele elkészülése közben.

Szakcikkek / Talajművelés

Magyar táj: aratás előtt és az aratás, a tarló beforgatása

2022. augusztus 5.

Tarlóhántás során az elsődleges cél a szántóföldön maradt növényi maradványok talajba forgatása. Ezt a munkát addig kell elvégezni, amíg a talaj nem szárad ki teljesen.

Agrárhírek / Életmód

Hogyan lesz egy régészből FerMentor?

2021. június 27.

A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.