2023. május 25.
A Szupermenta program legújabb tesztjén mikrozöldeket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.
2023. május 12.
A társaság egy dél-karolinai székhelyű családi vállalkozásból jött létre, amely egyetlen termékre specializálódott: a bio mikrozöldségre.
2022. szeptember 7.
A mikrozöldek az elmúlt évtizedben a kulináris világ meghatározó részévé váltak, és káprázatos színekkel, valamint élénk ízvilággal gazdagították az ételeinket.
2022. február 21.
A mikorzöldek és a csírák akkor lesznek érdekesek, amikor már újra vágyunk a friss zöldségekre, de az időjárás még nem ad rá lehetőséget, hogy frissen a kertből szüreteljünk. A mikrozöldeket magunknak is megnevelhetjük, mondjuk egy ablakpárkányon.
2021. december 19.
Téli időszakban, amikor kevés idényzöldség van, akkor a csírák és a mikrozöldek lehetnek a plusz tápanyagforrásunk, amit akár egy panellakás kis konyhájában is meg tudunk nevelni, ha szeretnénk. De mi a különbség a csíranövény és a mikrozöld között?
2019. január 31.
Újabban mind több, nívósabb étteremben, de igényes háziasszonyok felkínálta ételek díszítésében is egyre gyakrabban tűnnek szemünkbe apró, pár centiméteres zöldségek. Az étvágygerjesztő látvány mellett nem is gondolunk arra, hogy ezek a parányi „növénydíszek” gazdag beltartalmi értéküknek köszönhetően szinte vitaminbombának számítanak.