Az agrárpálya orientációját nem lehet elég korán elkezdeni

Az agrárpálya orientációját nem lehet elég korán elkezdeni

Agrofórum Online

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa – a Magyar Mezőgazdaság Kft-vel együttműködésben és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége szakmai partnerségével – 2024. szeptember 27-29. között ad otthont a KÁN Egyetemi Napoknak. Az Állattenyésztők Napját szeptember 27-én tartják, melyen az ágazat időszerű kérdéseivel foglalkozó színvonalas előadásokat és véleményvezér szakemberekkel kerekasztal-beszélgetést hallhatnak a résztvevők.

Az agrárpálya orientációját nem lehet elég korán elkezdeni, így a rendezvény pénteken, előzetes regisztrációhoz kötötten ingyen, illetve kedvezményesen látogatható a térségi iskolák, óvodák számára. A KÁN-on kerül sor többek között a 35. Nyúltenyésztési Tudományos Napra, a VII. Halászati Kerekasztalra, a Hazai Precíziós Állattartás szakmai programra, valamint a Lótenyésztési Konferenciára is, ezen kívül gazdag családi programsorozat hozza közelebb a témakört a legfiatalabb korosztályhoz.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mire jó a kén? - Tápanyag, növényvedő szer és vadriasztó

2022. január 7. 11:10

A kén az egyik legfontosabb mezoelem, amit sokáig mostohagyerekként kezelt a magyar agrárium. A Vulcan Agro azonban olyan formáit ajánlja a termelőknek, amikkel nemcsak tápanyagot tudnak bevinni a növényekbe, hanem az számos más módon is hasznosul - legyen szó például növényvédelmi megoldásokról.

Saját liszt a saját biobúzából - a saját malomban

2021. július 12. 10:49

Gazdapék. Egy fogalom, ami hazánkban még nem ismert kifejezés, ám Franciaországban egyre népszerűbb a termelők körében. A szári Csoroszlya Farmon nyugati mintára, lépésről lépésre építenek fel egy valóban a termőföldtől az asztalig a gazdálkodó kézben összpontosuló rendszert. Ehhez számos bio gabonás kísérlet zajlik náluk, de a közelmúltban adták át kistermelői malmukat is, ami a termékpályafejlesztés egyik legfontosabb eleme volt. Mindezeket látva nem véletlen, hogy a biogazdasággal szorosan együttműködő Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet is Száron rendezte meg 2021-es szántföldi szakmai napját, ahol több tucat gazdálkodó ismerhette meg a Csoroszlya Farm sikerének titkát.

Az elveszett talajon nem éri meg gazdálkodni

5:31

Az elveszett talajon nem éri meg gazdálkodni

2023. október 26. 11:42

Idén Herceghalom határában került megrendezésre a KITE Zrt. nagyszabású szántóföldi bemutatója, “Irányt mutatunk 2.0, 12% feletti lejtőn való gazdálkodás gyakorlati megoldásai” címmel. A rendezvény apropóját az idei évben megalkotott „Feltételesség rendelet” adta, amelynek a helyes mezőgazdasági és környezeti állapotra vonatkozó előírásai között helyet kaptak a talajromlás és a talajerózió kockázatának csökkentését célzó szabályok is.

Együttműködés a KITE és a Herczeg Gabona Kft. között az innováció és minőség jegyében

2023. március 12. 19:26

Napjaink kihívásokkal teli gazdasági, klimatikus körülményei új megközelítéseket követelnek, melyekre a KITE Zrt. is élénken reagál. A jövőjüket bebiztosítani vágyó, előre gondolkodó gazdálkodók számára a mezőgazdasági technológiát forgalmazó és szolgáltató vállalat olyan lehetőségeket sorakoztat fel, amelyek a tapasztalatok szerint nagyban segítenek a költségek és termelés optimalizálásában.

A soraljtakarásban rejlő potenciál a szőlőben

6:43

A soraljtakarásban rejlő potenciál a szőlőben

2023. július 5. 11:30

A szőlőkben a sorközfüvesítésnek jelentős talaj-, növény-, valamint környezetvédelmi aspektusa van, azonban a soraljtakarás jelentőségét egyelőre kevésbé méltatja a szakma. Ezzel kapcsolatban kezdett kísérletbe Dr. Kovács Barnabás, saját szőlőjében, a BioVitis pince területén. Tavalyi telepítésű soraljtakarásához jópár, pontosabban hét fűszer- és gyógynövény fajt tesztelt a Szent György-hegyi ültetvényben.

Új Fendt traktor

04:15

Új Fendt traktor

2014. augusztus 29. 09:30

No-till körülmények között is bizonyított a Precision Planting technológia Pusztakovácsiban

2022. november 4. 14:13

Szeptember közepén a Somogy megyei Pusztakovácsiban, Berend Ferenc gazdaságában tartott szakmai napot a Precision Planting magyarországi képviselete.