Címke: Monsanto

Monsanto

Agrárhírek / Agrárközélet

Eladja állategészségügyi részlegét a Bayer

2019. augusztus 21.

A Bayer még tavaly novemberben hozott döntést az állategészségügyi üzletág értékesítéséről. A jövőben a gyógyszeripari és a mezőgazdasági üzletágra akarnak koncentrálni.

Agrárhírek / Agrárközélet

Peren kívüli megegyezések jöhetnek a Bayernél

2019. augusztus 10.

Két közelgő tárgyalást is elhalasztottak az Egyesült Államokban, melyek a Bayer által felvásárolt Monsanto rákkeltő gyomirtójával kapcsolatosak. A Bayer árfolyama már három napja emelkedik.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kyster Angéla lett a Bayer CropScience Country Division vezetője

2019. július 10.

Kyster Angélát nevezték ki nemrég a Bayer CropScience Country Division Head pozíciójába. Az új vezető Svájcból költözött vissza Magyarországra.

Blog / #VeleVagyNélküle

Zöld idiotizmus, avagy a glifozát-mizéria

2019. május 27.

A zöldek egyre gyakrabban támadják a mezőgazdaság vegyszerhasználatát, ezért most egy konkrét példán mutatom be ennek egyik túlkapását, de előtte néhány általánosabb gondolat.

Agrárhírek / Agrárközélet

Tizenkétezer alkalmazottat bocsát el a Bayer

2018. november 30.

A Bayer AG igazgatótanácsa és felügyelőbizottsága egybehangzó döntése szerint a konszern megválik állategészségügyi üzletágától és gyógyszeripari, valamint mezőgazdasági üzletágaira összpontosítja tevékenységét.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Készülni kell a digitális világ térhódítására a mezőgazdaságban is!

2018. november 16.

A világ egyik legnagyobb vegyipari konszernje, a Bayer nem csak a társadalmi igények miatt fejleszt bio növényvédő szereket. Betartják a szigorú regulákat, még ha azokkal sokszor nem is értenek egyet. Bár talán ezen most nincs idejük rágódni, hiszen éppen a mezőgazdasági szektor legnagyobb vállalategyesítésén dolgoznak a napi operatív feladatok mellett. Hogy mikor találkozik a termelő Bayer kukoricahibriddel, vagy meddig létezik még a Monsanto cégnév, arról Tora Péterrel, a Bayer Hungária Kft. Crop Science Divízió üzletágvezetőjével beszélgettünk.

Agrárhírek / Növényvédelem

A legfontosabb tudnivalók a Bayer-Monsanto felvásárlásról

2018. június 7.

A tervek szerint június 7-én lezárul a Monsanto felvásárlása, a vállalat neve Bayer marad. Az összeolvadás révén kétszeresére nő a mezőgazdasági üzletág.

Agrárhírek / Agrárközélet

Bayer-Monsanto felvásárlás: 60 milliárd euróra nőhet a német cég bevétele

2018. június 1.

Feltételekkel engedélyezte az amerikai igazságügyi minisztérium, hogy a német Bayer felvásárolja az amerikai Monsanto céget. Ezzel elhárult az utolsó akadály a két vegyipari cég egyesülése előtt.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Brüsszel zöld utat adott a Bayernek a Monsanto megvásárlására

2018. március 21.

Az egyesülés után a Bayer árbevétele a jelenlegi mintegy 46,3 milliárd euróról 60 milliárd euróra, az alkalmazottak száma pedig 117 ezerről közel 140 ezerre emelkedhet.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Ami késik, nem múlik - Tudósítás az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról

2018. március 2.

Megkésett, de ma is aktuális beszámoló az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról.