Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél – Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél – Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

Agrofórum Online

Fehér és barna kalapú csiperkét, valamint laskagombát termesztenek a Bio-Fungi Kft. ócsai gombatermesztő telepén. A dinamikusan fejlődő vállalat 2008 májusában váltott a polcos, holland típusú termesztési módszerre, előtte pincében, zsákos technológiával dolgoztak.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

KWS 20 - A legigényesebb gazdák a régióban, a legújabb hibridek, és a legnagyobb termésátlagok

2020. január 30. 11:05

A KWS 160 éve dolgozik azon, hogy az európai termelők a lehető legjobb minőségű vetőmagot juttassák a talajba, húsz éve pedig Magyarországon is nagyon komoly nemesítői, fejlesztői és értékesítési munka indult el a vállalaton belül. Ezt a jubileumi évfordulót ünnepelte partnerei körében a KWS Magyarország Kft. december elején, Budapesten.

Bemutatkozik a FARMDOK - Adminisztrációs tehercsökkentés a mezőgazdaságban

03:31

Bemutatkozik a FARMDOK - Adminisztrációs tehercsökkentés a mezőgazdaságban

2019. február 21. 08:41

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet. A program közvetlenül a szántóföldön teszi lehetővé a mezőgazdasági munkák adatainak rögzítését okostelefon vagy tablet segítségével. A gazdálkodó mindezzel időt takarít meg, adatrögzítési és jelentési kötelezettségei pedig jelentősen leegyszerűsödnek.

Fagyhelyzet az őszibarackosokban

4:35

Fagyhelyzet az őszibarackosokban

2023. szeptember 25. 10:09

Az őszibarack az egyik legintenzívebben nemesített mérsékelt égövi gyümölcsfaj: minden évben, csupán az Európai Unió piacára mintegy 40-50 új fajta kerül. Zavarbaejtően gazdag a kínálat: közel 1200 őszibarack fajta regisztrált az EU tagállamaiban. 656 őszibarack fajta pedig európai uniós szintű növényfajta oltalomban részesült. Az, hogy a jelen klimatikus körülmények között milyen fajtát érdemes választani, és milyen technológia mellet érdemes termeszteni - nem egyszerű kérdések.

Koromfekete kombájnok a baranyai repcében

2022. július 19. 08:40

Impozáns látványt nyújtott július első napjaiban az ország egyik legjelentősebb Massey Ferguson felhasználójának számító, Pellérdi Gazdakör Kft. két IDEAL kombájnja, amely a Baranya megyei táblán éppen repcét takarított be.

Fenntartható napraforgó és kukorica talajművelés nélkül

2021. május 28. 12:05

A 2020-as no-till kukorica kísérletek táblaátlaga hektáronként nettó 11 tonna lett, a 33 hibridből 23 hozott efölötti eredményt, a legjobbak pedig valamivel a 13 tonna/hektár hozam fölött álltak meg.

HEKTÁR: Aszály a vizek országában - Öntözésről, vízmegtartó gazdálkodásról, vízrendezésről

2022. október 6. 17:36

A HEKTÁR podcast negyedik adásában ezúttal az öntözésről, a vízmegtartásról, az aszályról és a vízgazdálkodásról beszélgetünk 2 órán keresztül - méghozzá 2 stúdióvendégünkkel, és 12 interjúalanyunkkal.

Jelentősen növelték a repce termésátlagát a rémi Görhöny Kft.-nél

2022. május 2. 08:58

Áprilisban, még a repce virágzása előtt megindult a permetezőgép a rémi Görhöny Kft. területein, hiszen 2022-ben is az FMC Avaunt rovarölő szerével védekeznek a repce-fénybogarak ellen, amihez már harmadik éve RhizoMagic-et is kevernek. A növénykondicionáló készítmény az 1200 hektár szántóföldet művelő, Bács-Kiskun megyei agrárvállalatnál mostanra a repcetechnológia alapvető, szerves része lett.