Címke: Munkagép

munkagép

Szakcikkek / Gépészet

Új generációs bálázók a Kuhn-tól

2019. augusztus 27.

A Kuhn bemutatta új VB 7100 szériájú ISOBUS kompatibilis, változó kamrás bálázóit, amelyek a szabadalmaztatott i-DENSE rendszerrel vannak ellátva. A „maximális élettartam - minimális kieső idő” elv alapján tervezett bálázók a Kuhn szerint extrém sűrűségű bála készítésére képesek.

Szakcikkek / Gépészet

LAFORGE DynaTrac univerzális munkagép kapcsoló berendezés

2019. június 11.

A DynaTrac interfész a traktor hátsó függesztőművén helyezkedik el, és GPS vagy kamera által szabályozva mozog keresztirányban biztosítva azt, hogy munkagép 2,5 cm pontossággal kövesse a traktort.

Agrárhírek / Gépinfo

Idén már 10. alkalommal rendezték meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat

2019. május 10.

A rendezvényen a KITE Zrt. piaci jelenlétének mintázataként átadták a JOHN DEERE 6M traktor sorozat 600. gépét Dr. Csikai Miklós, az Árpád Agrár Zrt. vezérigazgatója részére.

Szakcikkek / Gépészet

Szőlészeti sorköztárcsa Franciaországból

2019. április 2.

A QUIVOGNE mint tipikus francia cég igazán nagy tapasztalatra tett szert a tárcsás boronák gyártásában. A szőlészetek részére hagyományos- és rövidtárcsát, kultivátort, lazítót és magágykészítőt tudunk ajánlani széles palettánkról. A tárcsás boronák széles palettájának egyik különleges tagja a PXVI fantázianévre hallgató, x-elrendezésű szőlészeti sorköztárcsa.

Agrárhírek / Agrárközélet

Megnyílt az idei AGROmashEXPO: gépmustra és minisztériumi programhirdetés

2019. január 24.

A kiállításon közel 350 hazai és külföldi cég vonultatta fel termékeit, gépeit, szolgáltatásait. Az ország legjelentősebb fedett területű, mezőgazdasági gépeket és eszközöket bemutató rendezvényén megismerhető a teljes gépkínálat. A megnyitón Nagy István ismertette az Agrárminisztérium 2019-es szakmai programját.

Agrárhírek / Agrárközélet

A szántóföldi növénytermesztés munkabiztonsága

2019. január 24.

A szántóföldi növénytermesztés tekintetében oda kell figyelni arra, hogy a gépkezelők rendelkezzenek az általuk kezelt gépekre érvényes vezetői engedéllyel – a gépek pedig rendelkezzenek a szükséges felülvizsgálati, karbantartási dokumentációkkal, kockázatértékelésekkel.

Agrárhírek / Agrárközélet

Munkavédelem: Milyen veszélyek leselkednek az állattenyésztésben dolgozókra?

2019. január 17.

Az állattenyésztésben dolgozó munkavállalókat ki kell oktatni minden rájuk leselkedő kockázatról, illetve az azok elleni védekezési módokról, az egyéni védőeszközök rendeltetésszerű alkalmazásáról, a munkaeszközök, gépek, kéziszerszámok helyes használatáról a kötelezően előírt munkavédelmi oktatások keretében.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Tudnivalók a nem első forgalomba helyezésű járművek támogathatóságáról

2018. november 24.

Üzemóra számláló állással szükséges igazolni, hogy a jármű használatbavétele nem történt meg a tulajdonszerzés előtt.

Agrárhírek / Gépinfo

Mezőgépgyártók rangsorai az Egyesült Államokban és Kanadában

2018. november 12.

Az EDA (Equipment Dealer Association) májusban tette közzé a dílerek véleménye alapján készített 2018. évre vonatkozó gyártói rangsorát. A full-liner gyártók közül a Claas cég kapta a legmagasabb pontot a legtöbb kategóriában és érte el a legnagyobb összpontszámot.

Szakcikkek / Gépészet

ISOBUS - Bátorítani kell a mezőgépgyártókat a minősítés megszerzésére

2017. július 18.

Az ISO11783 vagy röviden ISOBUS egy fiatal, de hosszú történettel rendelkező szabvány a mezőgazdaság világában.