Új sulitraktor és pótkocsi a jövő agrárszakembereinek

Új sulitraktor és pótkocsi a jövő agrárszakembereinek

Agrofórum Online

Január 11-én délelőtt azonban egy nyerges vontató érkezett a piliscsabai intézményhez, ami egy, a néhány hónappal ezelőtt átadott Steyr traktorokhoz csatlakoztatható kéttengelyes Pronar pótkocsit hozta a gyakorlati oktatás színvonalának emelése érdekében.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az OTP Agrár a hosszú távú kapcsolatokra épít

4:24

Az OTP Agrár a hosszú távú kapcsolatokra épít

2023. május 30. 16:41

Az OTP Agrár immár 11. alkalommal lehet jelen a 30 éve megrendezett Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napokon. A személyes jelenlét célja pedig nem más, mint a partnerkapcsolatok mélyítése egy kötetlen, és közvetlen interakcióra lehetőséget teremtő környezetben.

Jelentősen növelték a repce termésátlagát a rémi Görhöny Kft.-nél

2022. május 2. 08:58

Áprilisban, még a repce virágzása előtt megindult a permetezőgép a rémi Görhöny Kft. területein, hiszen 2022-ben is az FMC Avaunt rovarölő szerével védekeznek a repce-fénybogarak ellen, amihez már harmadik éve RhizoMagic-et is kevernek. A növénykondicionáló készítmény az 1200 hektár szántóföldet művelő, Bács-Kiskun megyei agrárvállalatnál mostanra a repcetechnológia alapvető, szerves része lett.

Väderstad innovációk X. - SeedEye precíziós rendszer

2023. január 14. 18:28

A Väderstad SeedEye egy precíziós magszámláló rendszer, amely elnyerte a Machine of the Year 2016 díjat.

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

5:03

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

2023. szeptember 22. 10:23

Az idén 36. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon számos mezőgazdasági gépgyártó és forgalmazó mellett a Väderstad is a kiállítók között szerepelt. A vetési idő okán szemenkénti vetőgépet, illetve a talajművelő gépek kategóriájában nehézkultivátort, valamint ennek függesztett, könnyebb változatát, végül a forgatás nélküli talajművelés eszközeit is láthatták az érdeklődők.

Az őszi gyomirtás tavaszi tapasztalatai

2021. április 13. 10:20

Gyommentes sorközök, egységes, egészséges állomány. A Jászladány határában fekvő búzatáblán a JÁSZ-FÖLD Mezőgazdasági Zrt. szakemberei 2020-ban őszi gyomirtást alkalmaztak. A látvány magáért beszélt, a klímaváltozás okozta kihívásokra, a gyomflóra változásaira a viszonylag új technológiai elem már az első évben hatékony választ adott.

Mit tehetünk a csonthéjasok monília okozta fertőzése ellen?

03:16

Mit tehetünk a csonthéjasok monília okozta fertőzése ellen?

2024. május 29. 06:10

Csonthéjas gyümölcsfáink egyik meghatározó kórokozója a monília. Hogyha virágzásban nem védekezünk a gomba ellen megfelelően, akkor később már nehezen korrigálhatjuk kémiai úton a hibánkat. Az Agrofórum nézői Hertelendi Péter növényorvos tanácsait hallhatják, a megkésett gazdálkodók pedig készíthetik a metszőollót!

Hatékony megoldás cseresznyelégy ellen a Kujáni tanyán

2021. augusztus 30. 10:27

A gyümölcsteremlők számára nagy kihívást jelent a cseresznyelégy elleni küzdelem, hiszen a legtöbb hatékony módszer nem elégít ki minden igényt. A piretroidok például a hasznos rovarokat sem kímélik. Az FMC Exirel SE rovarölő permetezőszere azonban erre is megoldást jelent. A kecskemét melletti Kujáni Tanya 6 hektáros meggyültetvényében az első tapasztalatok kiválóak.

Tavaszi traktoros munkák Dányon

2021. március 7. 08:50

Március első napjaiban megindultak a kora tavaszi munkálatok a Pest megyei Dány határában is. A tápanyagutánpótlás és a növényvédelem mellett a szántáselmunkálás is esedékes a Baglyas család gazdaságában, így a határban - ha az idő engedi - mostantól nincs megállás.