Címke: NASA

NASA

Szakcikkek / Növénytermesztés

Növénytermesztés az űrben

2023. január 2.

Ahogy a felfedezzük a világűrt, esztétikai és gyakorlati okokból egyaránt fontos lesz majd növényeket is feljuttatni oda. Úttörő űrhajósainktól már tudjuk, hogy a Nemzetközi Űrállomáson a friss virágok és a kertek csodás hangulatot teremtenek, és lehetővé teszik, hogy utazásaink során magunkkal vigyünk egy kis darabot a Földből. Ezek jót tesznek a lelkiállapotunknak a Földön és az űrben egyaránt. A növények az űrhajósok egészségének megőrzésében is kulcsfontosságúak lesznek a hosszútávú küldetések során.

Agrárhírek / Bulvár

A NASA műholdas térképén szinte élőben lehet nézni az erdőtüzeket

2022. július 24.

Magyarországon Pest megyében és az ország keleti részében fordultak elő gyakrabban tűzesetek a térkép információi szerint.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Növénytermesztés sötétben?

2022. június 29.

Képesek leszünk hát sötétben növényeket termeszteni?

Agrárhírek / Növénytermesztés

Űrexpedíciók – hála a növényeknek

2022. május 26.

Bár a Hold talán nem tűnik termékeny terepnek, mégis alkalmasnak bizonyult növénytermesztésre.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Chilipaprika az űrből

2021. augusztus 4.

Az űrállomáson végzett kísérletek segítenek megoldásokat találni a NASA hosszútávú űrkutatásai során felmerülő élelmezési kérdések megválaszolására.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A retek megterem az űrben is!

2021. január 15.

A NASA tájékoztatása szerint 2020 novemberében sor kerülhetett az első sikeres űrbéli retektermesztésre, illetve betakarításra a Nemzetközi Űrállomáson.

Szakcikkek / Gépészet

Űrtechnológia a mezőgazdaságban - A NASA hatása a mezőgazdaságra

2019. március 29.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy a porított italon, a tépőzáron kívül mit adott az űrtechnika az emberiségnek? Számos olyan technológiát létrehoztak, amelyek a farmerek munkáját segítik: időjárás előrejelzés, klorofilmérő, precíziós mezőgazdaság, automatikus kormányzás, GPS által irányított önvezető járművek.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kevesebb mint két hét alatt hullik le az éves csapadékmennyiség fele

2018. november 30.

A szakemberek szerint az áradások és az azokkal járó károk növekedni fognak. Mindennek komoly kihatásai lesznek a vízgazdálkodásra, a várostervezésre és a sürgősségi segélyszolgálatokra, valamint a mezőgazdaságra is, amely jóval produktívabb akkor, amikor az eső nagyjából egyenlően oszlik el a termesztési időszakban.

Agrárhírek / Bulvár

Friss zöldségeket termesztenek az űrállomáson a NASA "űrkertészei"

2018. szeptember 29.

A Veggie elnevezésű kísérlet célja, hogy növelje a terméshozamot az orbitális pályán, emellett friss, tápláló zöldségfélékkel gazdagítsa az űrhajósok étrendjét az esetenként több száz napos fenntartózkodás során.