Címke: öntözővíz

öntözővíz

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Keverjünk az öntözővízbe tápanyagokat, megéri

2024. július 29.

Ideális esetben az esővíz a legjobb választás, mivel természetes módon tiszta, és gyakran hordozza magában a levegőből származó nitrogént és egyéb hasznos gázokat.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Szennyvízből öntözővíz? Így vennék fel a harcot az aszállyal Németországban

2024. április 12.

Egy törvénytervezet szerint meg akarják könnyíteni a tisztított kommunális szennyvíz kijuttatását a szántóföldekre. A gazdálkodók, kertészek és vízügyi szakemberek szigorú biztonsági előírásokat követelnek a kockázatok minimalizálása érdekében.

Szaktanácsadás

Miért alakult ki lisztszerű réteg a leylandi ciprus alsó ágain?

2024. április 2.

A leylandi ciprus sövényünk alján vettük észre, hogy az ágakon lisztszerű réteg van. Mi lehet a gond vele, illetve mit lehetne tenni? Másik probléma, hogy magasra nőtt és szélesre hagyott leylandi sövénysort a korábbi háztulajdonosok nem nyírták rendszeresen, megnyúltak, a fák ágai belül kopaszok.

Szaktanácsadás

Milyen tüneteket mutat az a szobanövény, amelyik megfázott?

2023. január 9.

Sajnos néhány szobanövényem pár napra hűvösebb körülmények között maradt. Mi jelzi megfázásukat?

Szakcikkek / Zöldség

Mérleg szerinti tápanyagellátás a szabadföldi paprikatermesztésben I.

2021. szeptember 27.

A korszerű tápanyagellátás a paprika esetében is, mint általában a növénytermesztésben két pillérre épül, a mérlegelvű tápanyagellátásra és a fajlagos trágyaigényre.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

"Klímarezisztens" babfajta

2021. augusztus 3.

A kutatás alapja, hogy a tepary bab félsivatagos környezetben is képes életben maradni. Kevesebb gázcserenyílással rendelkezik, amely csökkenti a párologtatás és a vízhasznosítás mértékét.

Szakcikkek / Zöldség

Milyen vízzel öntözzünk? - Az öntözővíz-minőség elméleti és gyakorlati kérdései a kertészeti termesztésben

2019. január 2.

Minél jobb az öntözővíz, annál jobban érvényesülnek a kiadott tápanyagok. Az öntözővíz minőségét sok tényező együttesen határozza meg. Ezek közé tartozik a só-, klorid-, nátrium-, vas-, mangán- és a hidrokarbonáttartalom.