Címke: Ponty

ponty

Agrárhírek / Életmód

Ma kezdődik a ponty és a harcsa fogási tilalmi ideje!

2019. május 2.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a horgászokat és a halászokat, hogy május 2-án elkezdődik a ponty, a harcsa és a compó fajlagos tilalmi ideje.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Ha péntek, akkor halas recept: Sült ponty káposztával

2019. április 19.

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Ha péntek, akkor halas recept: Halchips

2019. április 12.

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Ha péntek, akkor halas recept: pontyfalatka

2019. április 5.

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Nagyböjti halas recept: Pontyfilé diós bundában

2019. március 15.

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Töltött paprika - pontyból

2019. március 10.

Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Akvakultúra - az intenzív üzemi rendszereké a jövő!

2019. március 7.

Az akvakultúra fejlődési lehetősége, elsősorban a humántőke javításában, a termeléshez szükséges erőforrások minőségi és mennyiségi megújulásában, a szerkezetátalakításában, az innovációban, valamint a minőségi termék-előállításban rejlik.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Pontytermelés: az intenzív, zárt rendszerek alkalmazása ma még nem rentábilis

2019. február 1.

A pontyot hagyományosan tógazdasági extenzív technológiában állítják elő, ami azt jelenti, hogy csak kiegészítő takarmányozást folytatnak, illetve nagymértékben külső tényezők határozzák meg a termelést. A ponty jelenlegi piaci ára nem teszi lehetővé azt, hogy egy drága és intenzív technológiába beillesszük.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Klasszikus rántott ponty

2018. december 20.

Ha valamikor, akkor karácsonykor ott a helye a halnak az asztalon. Szerintem persze máskor is, de ilyenkor különösen.