Címke: Posztregisztrációs fajtakísérlet

posztregisztrációs fajtakísérlet

Agrárhírek / Növénytermesztés

A legjobb fajtákat és a fajtakísérletek résztvevőit is díjazták

2023. január 28.

A budapesti AGROmashEXPO és Agrárgépshow keretében a GOSZ által rendezett Szántóföldi Szakmai Napon minden vizsgált növényfaj valamennyi éréscsoportjának első három helyezettjét díjazták, valamint oklevelet vehettek át a kísérletben résztvevő fajtatulajdonos vállalatok.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Több mint negyven kukoricahibridet teszteltek az ország tíz pontján

2023. január 24.

Az objektív felmérésben az elmúlt évben 43 kukoricahibridet teszteltek az ország tíz pontján, az eredményeket egy kiadványban hozták nyilvánosságra a szervezők.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Országos őszi búza és repcekísérlet: már elérhetők az eredmények

2022. szeptember 8.

Elkészült a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos őszi búza és őszi káposztarepce posztregisztrációs fajtakísérletének értékelése. Az objektív felmérés eredményeit minden gazdálkodó számára elérhetővé tették a szervezők.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Így teljesítettek a búzák és a repcék - részletes eredmények

2021. szeptember 16.

Összesen 48 őszibúza-fajtát és 27 őszi káposztarepcét teszteltek ebben az évben az ország különböző pontjain a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara posztregisztrációs fajtakísérletében. A teszt eredményeit nyilvános összefoglaló kiadványban mutatták be a szervezők.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Ismét hibridbúzák végeztek az élen

2020. szeptember 2.

Itt vannak a GOSZ–VSZT–NAK Őszi Búza Posztregisztrációs Fajtakísérlet friss eredményei.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Itt van a lista: ilyen kukoricát vegyen, ha nagy termést akar!

2019. december 6.

A kukorica posztregisztrációs fajtakísérletet ebben az évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködésben szervezte meg a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Kukorica posztregisztrációs fajtakísérlet: idén 39 hibridet tesztelnek

2019. május 13.

A felhívásra a FAO 200, FAO 300, FAO 400, valamint a FAO 500 éréscsoportokban 9 fajtatulajdonos jelentkezett összesen 39 hibriddel, melyeket tíz helyszínen tesztelnek.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Posztregisztrációs fajtakísérlet: díjat kaptak a legjobb kukoricafajták tulajdonosai

2019. január 25.

A fajtakísérleti rendszer működtetésének célja, hogy az objektív eredmények birtokában a felhasználók kipróbált, megfelelő mennyiség és ismert minőség elérésére képes búza- és kukorica-növényfajták közül választhassanak. A kísérletek szakmai felügyeletét a Fajtakísérleti Innovációs Tanács (FIT) biztosítja.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Posztregisztrációs fajtakísérlet: itt vannak az eredmények!

2018. szeptember 26.

Összesen 46 őszi búza fajtát vizsgáltak a szakemberek a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségének tizenegyedik alkalommal szervezett posztregisztrációs fajtakísérletében.