Väderstad innovációk IV. – A Rapid-elv

Väderstad innovációk IV. – A Rapid-elv

Agrofórum Online

A Väderstad innovációkat bemutató videósorozatunk negyedik részében a Rapid-elvet és annak előnyeit ismerhetik meg nézőink.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Andest Gépshow 2018 - Lemken és Farmet újdonságok Lajoskomáromban

2018. augusztus 6. 13:51

Egy tucatnál is több gépkapcsolat, szakmai előadások, Lemken és Farmet munkagépek, köztük pedig számos újdonság. Ez várta a gazdálkodókat augusztus 3-án a Fejér megyei Lajoskomárom határában, ahol az Andest-2005 Bt. tartott nagyszabású szántóföldi gépbemutatót.

Vadkárok szemléje és megelőzésének lehetőségei Sipos gazda szemével

A tavaszi vetésű növények baja nemcsak a talajlakó kártevőkkel gyűlik meg, hanem a vadkárral is. A nyulak, hörcsögök, madarak jelenléte és kártétele helyenként olyan nagy fokú lehet, hogy a gazdálkodó bizony meggondolja, hogy helyet adjon-e a napraforgónak a vetésforgóban.

Öntözés nélkül elképzelhetetlen!

2021. szeptember 17. 11:21

A nyár folyamán rendszeresen öntözték a Kalocsa térségi földeket a helyi gazdálkodók, az aszály miatt enélkül szinte elképzelhetetlen lett volna a termelés. A költségek azonban hatalmasak, aminek enyhítésére Fajsz környékén összefogtak a növénytermesztők, és létrehozták Magyarország egyik legújabb öntözési közösségét.

Levéltetvek elleni védekezés

2020. június 26. 07:22

A cseresznyelégy és a monília után a következő legdühítőbb ellenségeink a levéltetvek, amelyből idén különösen sok van jelen a kertekben és ültetvényekben. Ezek az apró rovarok kolóniákat alkotva telepszenek meg a növényeink fiatal hajtásain már kora tavasszal, miután pete alakban sikeresen átteleltek a fák kéregrepedéseiben, rügyein, egyéb növényi részeken. Évente több, akár 10-12 nemzedékük is fejlődik hazánkban.

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

5:03

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

2023. szeptember 22. 10:23

Az idén 36. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon számos mezőgazdasági gépgyártó és forgalmazó mellett a Väderstad is a kiállítók között szerepelt. A vetési idő okán szemenkénti vetőgépet, illetve a talajművelő gépek kategóriájában nehézkultivátort, valamint ennek függesztett, könnyebb változatát, végül a forgatás nélküli talajművelés eszközeit is láthatták az érdeklődők.

BOBCAT Bemutatónapok

2020. január 15. 09:44

A 2019-es Bobcat Bemutatónapokon több mint 700 ügyfél és kereskedő vett részt az EMEA-régió minden részéből, ahol a már meglévő termékpaletta az új fejlesztésekkel együtt került bemutatásra. Ez a meghívotti létszám az eddigi legtöbb a rendezvény történetében, akik azért jöttek, hogy megragadják a lehetőséget, hogy munkakörülmények között próbálhassák ki a Bobcat rakodók, minikotrógépek, teleszkópos rakodók és szerelékek teljes választékát.

Talajműveléssel vagy talajműveléssel nélkül?

2021. június 16. 10:01

A napraforgó épphogy kibújt, a kukorica már megmutatta magát, az árpa állománya nagyon szép, a borsó pedig virágzik. Mindez a Püski határában fekvő no-till tartamkísérleti területen, ahol a négy kultúra négy ismétlésben, parcellánként no-till és min-till körülmények között bizonyíthatja a technológiák hatékonyságát, esetleg gyengeségét. Május 19-i szigetközi terepszemlénk során Lajos Mihállyal, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetőjével tekintettük meg a parcellákat.

A jövőben is támogatják a szójatermesztést? - Dr. Nagy István agrárminiszter válaszol

03:33

A jövőben is támogatják a szójatermesztést? - Dr. Nagy István agrárminiszter válaszol

2019. február 21. 08:45

A 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow nyitónapján dr. Nagy István agrárminiszter is bejárta a kiállítást a HUNGEXPO területén. A szakpolitikus a körbevezetés során a vasvári székhelyű Karintia Kft. standját is meglátogatta, ahol a szójatermesztés jelenlegi helyzetéről és jövőjéről beszélt.