Címke: Robot

robot

Agrárhírek / Bulvár

A kínai AI takarítórobot az élővizekből gyűjti a szemetet

2024. május 16.

Egy álom válna valóra, ha az élővizeket robotokkal tisztán tarthatnánk. A környezetszennyezés felszámolására mutat megoldást a kínai találmány.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Megelőzi a láb- és tőgyfertőzések kialakulását a Lely robotja

2024. május 14.

A robot emcsak megtisztítja a padozatot a trágyától, de el is szállítja azt a gyűjtőhelyre, hogy ott megfelelő kezelésben részesülhessen.

Agrárhírek / Gépinfo

Magyar mezőgazdasági robot, mesterséges intelligenciával

2024. február 18.

Mintaoltalom minősítésben részesült nemrégiben az a mesterséges intelligenciával ellátott kisméretű robot, amelyet a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának kutatócsoportja fejlesztett.

Agrárhírek / Növényvédelem

Már majdnem a Csillagok háborúja: lézeres gyomirtás robotokkal

2024. január 29.

A legendás trilógia az elmúlt évtizedekben szövevényes történetek nehezen kiismerhető hálózatává nőtte ki magát, azonban a robotok és/vagy lézerek visszatérő elemei a sorozatoknak. Mindkét elem megjelenik a WeLASER kutatási projektben is, azonban lényegesen kevésbé földöntúli környezetben: a robotok a gyomokat irtják az új módszerrel.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Végre: az embernél jóval gyorsabban dolgozó betakarító robot született

2023. november 11.

A Four Growers a közelmúltban uborkaszedéssel bővítette a betakarító robotja tudástárát. Ez a Four Growers betakarító robotjának legújabb fejlesztése, amely egyike az első olyan gépeknek, amelyek az embernél már lényegesen gyorsabban tudnak dolgozni.

Agrárhírek / Gépinfo

Titkolózik a Kuhn, valami egészen újszerűt fog bemutatni az Agritechnicán

2023. október 30.

Az állattartásban használható robotja már van a francia Kuhn vállalatnak, így alighanem itt az ideje, hogy a növénytermesztőket is elkápráztassa egy autonóm (humán kezelő nélküli) géppel.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Paradicsomot felszippantó robotot fejlesztettek

2023. október 27.

Gondolta már, hogy létezik a porszívó elvén működő robot, ami a mezőgazdaságban használatos, csak épp nem tisztításra, hanem betakarításra szolgál?

Agrárhírek / Növénytermesztés

Polly, a világ első „beporzó” robotja

2023. október 4.

Albert Einstein állítólag egyszer azt mondta, hogy ha kihalnának a méhek, az emberiség mindössze négy évvel élné túl őket. A finnek azonban úgy tűnik, megelőzik a világot, mert míg az USA-ban két év alatt elpusztult a méhkolóniák 44%-a, addig ők munkába állították Polly-t, a világ első beporzásra programozott robotját, amely képes arra, hogy helyettesítse a méheket.

Agrárhírek / Gépinfo

Robotok robotoltak Hajdúnánás határában – döbbenetes látvány

2023. szeptember 13.

Aki először lát a földeken dolgozó autonóm gépeket, az minden bizonnyal döbbenetes élményként éli át. Ezt érezhették sokan a hajdúnánási Öko Expón is a napokban.