Címke: Rovar

rovar

Blog / Ház, táj

Hazánk kincsei II. rész - A 2019-es év rovara és halfaja

2019. augusztus 27.

A Magyar Természettudományi Múzeum idén januárban is kihirdette a 2019-es év „legjei” szavazatgyűjtő verseny győzteseit. Voksolhattunk a szakma által nevezett madár-, rovar-, emlős-, hal-, és kétéltűfajokra, valamint a növény- és gombavilág képviselőire. Jelen cikkben a páratlan havasi cincér és a csendes vörösszárnyú keszeg kerül bemutatásra.

Agrárhírek / Agrárközélet

Közös ügyünk a méhvédelem!

2019. június 20.

A méhekről sokaknak a finom méz jut először az eszébe, ám ezen állatok munkája ennél jóval összetettebb és fontosabb az emberiség számára. Rengeteg olyan élelmiszer létezik, amelyek termésbiztonságához a méhek és egyéb beporzók munkája elengedhetetlenül fontos.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nyilvántartásba veszi a Bizottság a rovarok élőhelyeinek javítását célzó kezdeményezést

2019. május 15.

Javaslatot tesz a növényvédő szerek használatának jelentős csökkentésére, a káros növényvédő szerek kivétel nélküli betiltására és a támogathatósági kritériumok megreformálására.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Nem hordunk össze tücsköt, bogarat! - Nagy lehetőség rejlik a rovarfarmok létesítésében

2018. október 20.

A mai nagy genetikai képességű állatok keveréktakarmányainak egyik fontos komponense a fehérjeforrás. A világ legtöbb országára – így Magyarországra is – jellemző, hogy nem képesek a fehérjetakarmány szükségletet saját termelésből fedezni. A probléma lehetséges megoldásának tűnik: a rovarok takarmányozási célú felhasználása.

Agrárhírek / Agrárközélet

Bővülő lehetőségek a rovarok felhasználhatóságában

2018. február 26.

Napjainkban egyre nő az igény a gazdasági állatok takarmányozásában az alternatív fehérjeforrások felhasználása iránt a hagyományos fehérjeforrások kiváltására.

Agrárhírek / Agrárközélet

Európának változtatni kell táplálkozási szokásain!

2017. december 7.

Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC) által december 5-én kiadott állásfoglalásban Európa tudósai sürgős fellépésre szólítanak fel az élelmezés- és táplálkozásbiztonság területén.