Címke: Rozsdagomba

rozsdagomba

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

Imádják a rozsdagombák a mostani időt – Szántóföldi növényvédelmi előrejelzés

2024. március 12.

Az őszi kalászos gabonák és a káposztarepce látványos fejlődése biztató képet mutat, különösen ott, ahol időben megkapták az első fejtrágya adagot.

Szaktanácsadás

Mitől lett foltos és kókadt az Aloe vera?

2023. április 9.

Aloe vera növényem egyik vastag szárán barnás foltok vannak, illetve annak ellenére, hogy folyamatosan hoz új hajtásokat és leveleket is, nagyon kókadt. A probléma a megküldött képeken látható. Hogyan gyógyítható? Egyáltalán mi a betegsége?

Szakcikkek / Növénytermesztés

A sóskaborbolya szerepe a rozsdagomba terjedésében

A sóskaborbolya jelentette veszélyt az is világosan jelzi, hogy a 2017-es svédországi szárrozsda-járvány olyan területen tört ki, ahova ezt a növényt visszatelepítették.

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

A szárazság továbbra is meghatározó - azért a vetésfehérítő bogarakra érdemes figyelni!

2019. április 29.

A növények fejlődésére és a károsító helyzetre is a szárazság nyomja rá bélyegét. Az őszi árpa kalászol, a búza 2. szárcsomós stádiumban van, a tavaszi kalászosok bokrosodnak.

Szaktanácsadás

Mi okozhatja az apró sárga és barna foltok kialakulását a mirabolán levelein?

2018. november 14.

Sz. Lászlóné kérdése: Utcai mirabolán sorfáim levelein apró sárga és barna foltok sokasága jelent meg, a zöld levelek rohamosan hullani kezdtek. Hasonló fertőzési hullám már augusztusban is fellépet, de akkor megállt. Mi okozhatja, hogyan védekezhetek ellene?

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

Őszi tennivalók a kertben: gyepek, pázsitok gondozása, gyümölcsfák lemosó permetezése

2018. október 24.

Árnyékos részeken ebben az időszakban felütheti fejét a pázsitfűfélék lisztharmata, a különböző levélfoltosság betegségek és a rozsdagomba, ezért az első tünetek észlelésekor védekezzünk a kórokozók ellen. Sok gyümölcsféle és a szőlő már ledobta lombozata jó részét, így mind aktuálisabbá válik az őszi lemosó permetezés elvégzése.