2020. május 27.
Mindkettőben kettős vírushatás volt érzékelhető, hiszen a sertések esetében az afrikai sertéspestis a világpiacot is jelentősen befolyásoló módon Kínában is súlyos válságot okozott, illetve a baromfikat is érintette egy komolyabb vírus.
2020. március 5.
A magyar sertéshús fogyasztása biztonságos, Magyarországon csak a vaddisznóállományban mutatták ki a sertéspestis vírusát, a házisertés-állomány nem érintett.
2020. január 21.
A sertéshús tavaly 20 százalékkal drágult, miközben a baromfitermékek ára alig emelkedett, sőt, például a csirkemellfilé ára, ami pedig prémium terméknek számít, még kissé lejjebb is szállt.
2020. január 13.
Szerdától hatályos az agrárminiszter tavaly novemberben megjelent rendelete, amely előírja, hogy a nem előrecsomagolt friss vagy hűtött sertéshús (a darált hús és a nyesedék kivételével) végső fogyasztónak történő értékesítésekor a származási országot jól láthatóan jelölni kell az eladás helyén.
2019. október 5.
A gazdasági kár mérséklése érdekében a magyar országos főállatorvos haladéktalanul megkezdte a tárgyalásokat a szerb főállatorvossal a regionalizációról.
2019. szeptember 14.
Ahány konyha annyiféle chilis bab létezik, van aki kaliforniai paprikával, van aki fahéjjal, van aki kukoricával készíti, ki a sertéshúsra, ki a marhahúsra esküszik, nem is beszélve a hozzáadott paradicsom kérdéséről.
2019. augusztus 26.
Sertéshúst ilyen drágán még sose vásárolt külföldről a hazai húsipar, az import kilónkénti ára közelít a 600 forinthoz.
2019. augusztus 23.
A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői - közölte a KKM az MTI-vel.
2019. július 30.
A jelentős keresletnövekedésből származó áremelkedés a fogyasztói árakban is megmutatkozik, igaz ennek a mértékének körülbelül csak a fele jut el a vásárlóhoz.