Címke: Spenót

spenót

Házikert / Házikert

Spenót termesztési kisokos

2023. március 29.

A spenót termesztése könnyű és kifizetődő feladat – még a kezdők számára is. De vajon tudja-e, hogyan válassza ki a megfelelő helyet, valamint azt, hogy mikor és hogyan kell elvetni a spenótot?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A belga bébispenót javára vált a korlátozott dél-európai kínálat

2023. március 26.

A belga bébispenót és baby leaf saláta számára jó volt a tél. Az üvegházas termesztési problémák ellenére a Rik Vanackere számára a hozam megfelelő maradt.

Házikert / Házikert

Ezeket a zöldségeket vetjük ősszel

2022. november 1.

A legjobb helykihasználás érdekében akár még késő ősszel is vethetünk. Természetesen nem bármit, hanem csak pár fajta zöldséget!

Szakcikkek / Zöldség

Spenót, ami ilyenkor is vethető

2022. október 11.

Koraiságából adódóan, valamint rövid tenyészideje miatt alkalmas a fogyasztási idény széthúzására.

Szaktanácsadás

Vethető még ősszel spenót a kertbe?

2022. szeptember 9.

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy spenótot vethetek még ősszel is a házikertbe?

Házikert / Házikert

Így lesz szép a spenót a kiskertben!

2022. július 22.

A spenót egy rendkívül jó hidegtűrő képességgel rendelkező leveles zöldség, amely kora tavasszal, de akár ősszel, sőt egyes területeken télen is elvethető.

Agrárhírek / Agrárközélet

A spenótlevél szerkezete alkalmas lehet laboratóriumi hústenyésztésre

2021. május 23.

A spenótlevél egy költséghatékony és környezetkímélő megoldásnak tűnik, amely feltételezhetően felgyorsítja a laboratóriumi húselőállítás folyamatát.

Szakcikkek / Zöldség

Választékbővítő levélzöldségünk, a mángold

2020. április 28.

A nagyüzemi termesztésből kiszoruló, választékbővítő fajok iránti érdeklődés folyamatosan megfigyelhető a termelői piacokon, főleg a fővárosban és környékén. A különleges, akár nemzetközi ízeket a magyar konyhával ötvöző szakácskönyvek, főzőműsorok olyan alapanyagokkal ismertetik meg a bátor szakácsokat, amelyek gyakran nem könnyen szerezhetőek be.

Szakcikkek / Zöldség

Régi-új kedvelt zöldségünk, a spenót

A spenót felhasználását tekintve fontos ipari növény a mélyhűtőipar, a szárítóipar és a konzervipar számára. Friss fogyasztásra sokkal kevesebbet használunk, mint a feldolgozóipar.