Címke: Szalmonella

szalmonella

Agrárhírek / Gasztronómia

A kacsatojás-fogyasztás előnyei és hátrányai

2024. október 29.

A kacsatojás több fehérjét, zsírt és többféle vitamint, valamint ásványi anyagot tartalmaz, mint a tyúktojás.

Agrárhírek / Gasztronómia

Hogyan kerülhető el a szalmonellafertőzés?

2024. szeptember 12.

A szalmonellabaktérium a bolti élelmiszerekben is ott rejtőzhet, észrevétlenül. Mit tegyünk, hogy biztosan ne kapjuk el a fertőzést?

Agrárhírek / Növényvédelem

A Salmonella baktérium lehet a klímaváltozás egyik nyertese

2024. szeptember 6.

A meleg és a pára nemcsak a növénybetegségeknek kedvez, hanem a nyomukban elszaporodó Salmonellának is, amely a nyers zöldségekkel fertőz.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Fontos magyar eredmény az antibiotikum rezisztencia területén

2024. február 23.

Az „Agrárbiotechnológia és precíziós nemesítés az élelmezésbiztonságért” Nemzeti Laboratóriumban folyó mikrobiológiai vizsgálatok során azonosították a szalmonella baktérium két olyan DNS-szakaszát, amely felelős az antibiotikum rezisztencia baktériumok közötti terjesztésében.

Agrárhírek / Életmód

Veszélyes szalmonellafertőzést vihetnek haza a turisták Törökországból

2023. szeptember 18.

Főleg all-inclusive ellátást biztosító hotelekben fertőződhettek meg többen is szalmonellával.

Agrárhírek / Életmód

A tojást vissza kellene hozni a reggeli étkezésekbe – vagy még mindig ez a felelős a rossz koleszterinszintért?

2023. szeptember 11.

A benne lévő cink, B-vitamin és jód hozzájárul ahhoz, hogy legyőzzük a fáradtságunkat. A magzat agyfejlődése szempontjából igen fontos a fogyasztása, az egészséges testsúly fenntartásában is szerepet játszik. Kitalálták melyik élelmiszer „felelős” mindezért? Ez bizony nem más, mint a tojás.