2024. február 23.
Az „Agrárbiotechnológia és precíziós nemesítés az élelmezésbiztonságért” Nemzeti Laboratóriumban folyó mikrobiológiai vizsgálatok során azonosították a szalmonella baktérium két olyan DNS-szakaszát, amely felelős az antibiotikum rezisztencia baktériumok közötti terjesztésében.
2023. szeptember 18.
Főleg all-inclusive ellátást biztosító hotelekben fertőződhettek meg többen is szalmonellával.
2023. szeptember 11.
A benne lévő cink, B-vitamin és jód hozzájárul ahhoz, hogy legyőzzük a fáradtságunkat. A magzat agyfejlődése szempontjából igen fontos a fogyasztása, az egészséges testsúly fenntartásában is szerepet játszik. Kitalálták melyik élelmiszer „felelős” mindezért? Ez bizony nem más, mint a tojás.
2016. október 26.
Szalmonellával fertőzött lengyel tojást szállítottak több uniós tagállamba, köztük Magyarországra is.