Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

Agrofórum Online

Napjainkban a növényvédelem társadalmi megítélése nem túl kedvező. Ennek hátterében az információhiány, és egyéb szervezetek tevékenysége állhat. Ez, a növényorvosi szakmát nem kifejezetten pozitív színben tünteti fel, miközben a hatékony növénytermesztés, és élelmiszerellátás alapját képező hivatásról van szó.

Számtalan változás zajlik a növényvédelmet érintő jogalkotás területén, és ezek többsége nem egyszerűsíti a helyzetet.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Lazítás az Év Traktorával

2021. szeptember 13. 10:31

Kverneland eke... gabonavetőgép... lazító... és számos más talajművelő eszköz, valamint Massey Ferguson traktorok. A Start-Agro Kft. augusztus végi gépbemutatóján az őszi munkálatokra, és az újdonságokra helyezték a hangsúlyt. Szolnokon láthatták például a gazdálkodók az év traktorának is megválasztott 8S széria erőgépét.

Rendezvénytilalom? Van rá megoldás!

2020. december 5. 12:50

A COVID-19 járvány miatt a Két-KATA Kft. nem tudta megrendezni telephely átadó eseményét. De megtalálták a megoldást, hogyan mutathatják be új telephelyüket: ebből a több részes videósorozatból az érdeklődők megismerhetik a cég történetét, az új telephelyet, és egyéb, érdekes információkat tudhatnak meg.

Egy szerethető kukoricaállomány

2020. szeptember 29. 13:05

Augusztusban nagyon szép képet mutatott a KWS Kashmir kukoricahibrid Tiszalök és Tiszavasvári térségében. Az 500 hektáron szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó Agro-Szolg Szövetkezetnél zöldségnövényeket, csemegekukoricát és zöldborsót, de takarmánykukoricát és repcét is termesztenek. Utóbbi kettőt minden évben külön-külön 75-80 hektáron vetik - 2018 óta pedig KWS repce és kukorica is kerül a talajba.

Oros Cornado kukorica és Sun napraforgó vágóasztalok a Linamartól

2023. február 22. 14:27

Két magas felszereltségű vágóasztallal várta az érdeklődőket a LINAMAR HUNGARY Zrt. Oros divíziója a 2023-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon.

A világ legnagyobb kombájnja Magyarországon

2021. október 7. 17:43

Minden eddiginél nagyobb teljesítmény. Minimális szemveszteség. Első osztályú vezetőfülke. Hihetetlenül széles vágóasztal. Magyarországon is bemutatkozott a John Deere új, X9-es kombájnszériája, ami új távlatokat nyit a betakarítás terén. Óránként több mint 100 tonna termény mindezt 1 százalék szemveszteséggel.

Szőlészeti gépújdonságok a Balaton partján

2021. december 7. 14:59

Csodás helyszínen, a Balaton mellett, a Légli szőlőbirtok területén mutatta be gépkínálatának újdonságait a Vektor Mezőgép Kft. Míg az olasz Spedotól a soraljművelésre ajánlottak profi eszközöket, addig a német Freilauber a szőlő zöldmunkáihoz kínál hatékony gépeket.

Mi lehet az ukrán csatlakozás után a gabonapiaccal?

8:45

Mi lehet az ukrán csatlakozás után a gabonapiaccal?

2023. december 22. 14:10

Az idei év nem a legrosszabb eredményeket hozta gabonatermés tekintetében. Hogy mi határozza meg az árak alakulását, hová lett, vagy hová lesz az Ukrajnából származó, gyakran kérdéses minőségű termény, és ez hogyan csapódik le az európai uniós élelmiszerláncban, arról érdemes tájékoztatni a magyar fogyasztókat is. A témával kapcsolatos kérdéseket körüljárva, és vezérelve attól a szándéktól, hogy derüljön több fény a valóságra, Petőházi Tamással, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökével készült interjú.

Väderstad innovációk X. - SeedEye precíziós rendszer

2023. január 14. 18:28

A Väderstad SeedEye egy precíziós magszámláló rendszer, amely elnyerte a Machine of the Year 2016 díjat.